könyvhét van

június 13, 2014 § Hozzászólás

Magyarországon, most találkoztam egy videóval, amelyben egy beszélgetés zajlik a kedvenc magyar írómmal, a nyögvenyelés sajnos stíluselem, de most ezt elnézem nekik, biztosan meleg volt. Hanem a végén volt egy jó meglátás, megmondás, vagy valami és megy valahová, visszatekertem párszor, hogy ide tudjam idézni.

Mondok egy példát, itt van ez a virágcsokor az asztalon előttünk, az Ernő már észrevette, mert mindent figyel, észrevette, szép a virág, sokféle virág van rajta, hanem…
itt van egy nagy döglégy rajta, itt járkál egy légy …
az Ernő azt mondja, hogy ez egy kényelmetlen ország, állati jó hely, nagyon szereti, nem is akarna elmenni, és nem is megy el innen, de valahogy a kényelmetlenség egy ilyen dramaturgiai tartozék… minden, azt mondja, hogy minden nagyobb vagy kisebb, mint… semmi nem akkora, amekkorának kellene lenni, semmi nem akkor történik, amikor kellene történni, mindig vagy hamarabb történik meg vagy később,  nem annyi történik meg, túl sok minden történik meg, nem annyi, amennyinek kellene, tehát hogy minden el van méretezve, el van… ilyeneket mond…de hát nyilván ebből dolgozik.

A Margó Irodalmi Fesztiválon zajlott, lehet, ha otthon vagyok, megnézem, az ilyenek még mindig érdekelnek. szerencsére a zinternet… na jó, a honvágy-jellegű kísértést ezennel berekesztem, a listát azért írom, mikor majd nagy üres pakkal megyek haza könyvet vásárolni…http://www.ustream.tv/recorded/48664666
már megint megmondtak a számból kivett szavakkal valamit, amin egy ideje gondolkodom és milyen remekül, minden hangulat és elgondolás benne van… jóságpor.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Mi ez?

You are currently reading könyvhét van at szalonnacukor.

Meta

%d blogger ezt kedveli: