A másik nő

április 24, 2014 § Hozzászólás

Valami nagy véletlen folytán már most sikerült abszolvánom az évi egy mozizást. The Other Woman című filmre estünk be nagy lihegve, de ha tudom, hogy fél óra reklám lesz a szokásos 15 perc helyett…

cameron_diaz_handbag_the_other_woman
A történetről inkább semmit sem írok, mivel a film reklámja úgyis elmondja az összes értékelhető elemet a filmből, ezen kívül más nem történik. A vizuális élményekről ugyan nem fog a reklám beszélni, de szinte a legtöbb amúgy is klisé. Még tengerparton bikiniben lassítva szaladás is van, hahá, Pamela Anderson, helló! Plusz van benne egy akkora kutya, hogy alig fér rá a képernyőre (mondjuk ezt nem értettem, miért hozták a filmbe, hiszen pont rosszkor adja elő az arconlefetyelős mutatványait, pont akkor, amikor a sipító hangú főhősnő éppen csendben van). A legnagyobb dobás azt hiszem egy mondatban megtörtént (Wife, Brain, Boobs – it is a fatal combination). Kifelé jövet (fele popcorn megmaradt, mert nem értem rá rágni a sok röhögés miatt) azon gondolkodtam, hogy a nagy divatházaknak már nagyon sokat kell költenie reklámra, és valószínűleg sokkal olcsóbb egy filmet összedobni, mondjuk két-három márka kooperál és máris még jobb. Felszedték ruhatervezőnek azt a nőt, aki a Szex és New York-ban is öltöztette a népeket, aztán máris lehet fáradni a boltokba a legújabb táskáért vagy cipőért. Ez a film egy két órás táskareklám. Plusz a Budweiser sörnek is voltak feledhetetlen percei, amikor más egyéb nem történt, mint hogy a szereplők rengeteg sörösdoboz körül sertepertéltek és nézték a tengeri naplemenést. Csak hogy a néző tudja, mit kell tennie, ha megszabadul az üres kóláspoharától. Azért lehet sokat nevetni is a filmen, a kritikát majd megírják az újságok, letöltésre úgysem bíztatok senkit, a youtube majd elég lesz. Cameron Diaz is öregszik :)
Sokkal jobb filmek is kerültek mostanság a képernyőmre, “az interneten minden van” alapon. Valamelyik kedvenc amerikai pletykalapomban láttam egy utalást egy most futó ausztrál tévésorozatról. Érdekesnek tűnt, meg is néztem a tévétársaság honlapján, mit adnak ki róla hivatalosan. Mivel a Lost Girl negyedik szezonja már befejeződött, az ötödik majd csak ősszel jön, keresnem kellett valami másik nőt, aki érdekes. Janet King az ausztrál sorozat címe, nyolc részes törvényszéki-nyomozós krimi, korrektül odaragasztott a monitor mellé. Az utolsó epizódokra várva megnéztem az előzmény-sorozatot is, Crownies címmel futott. A sok másik nő miatt ismét elő kellett vennem a szótárat, két füzetnyi jogiés bírósági szakszót szedtem össze, de ez esetben egy másodpercre sem volt unalmas a tanulás. A hivatalos ausztrál akcentus is beépült már a fülembe, nna, ez könnyen ment. A főszereplő ügyésznőt alakító színésznőről meg utólag ki kellett derítenem, hogy kicsoda is valójában az ausztrál színházi életben, és nem lepődtem meg végül, hogy megasztár odahaza. Egyébként nem véletlenül. Az egyik fiatal kollégát alakító színész pedig tisztára Stephen Fry húszéves korában, ez már csak ráadás.
Jó lesz arrafelé még körülnézni, egészen nézhető dolgok mennek odalent, semmi hollywood. Ja igen, belenéztem amerikai “menő” sorozatokba is, amelyek sok másik nőről szólnak, klónozott másik nők egyformák (Orphan Black – kitűnő sorozat, csak sokszor van benne éjszaka), dilis nők börtönben (Orange Is The New Black – klisére vett csajok, akik ha unatkoznak, egymást szeretik), ja és még a The Fosters (öt örökbefogadott kamaszgyerek mindenki agyára megy – na ez annyira szirupos, hogy.). Az ameriak másik nők inkább nem érdekelnek, talán egy kis európai legközelebb? Bár persze csak akkor, ha nem lövöldöznek és nem autósüldöznek. Az éhezők viadala majd később.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Mi ez?

You are currently reading A másik nő at szalonnacukor.

Meta

%d blogger ezt kedveli: