Nagyon eső

április 20, 2014 § 1 hozzászólás

image ugy látom, nehéz átadni fotón azt a vastag párát, ami estére alakult ki a kertben és a szomszédoknál. kora reggel óta folyt a víz az égből, ezzel megszakadt a száraz tavasz két hete, már persze furcsállottuk is, hogy mi ez itt, dubai? a víz az csendesen érkezett, megállás nélkül minden irányból. Ez az a definíció szerinti eső, amely a nyelvkönyvekben Angliához van rendelve. Eléggé ritkán van ez a típus, általában kiszámíthatatlan foltokban jön a víz és általában sokkal vadabbul :) meg is néztem gyorsan – visszaigazolásképpen, jól tanultam-e a tévéből – a használt szót, na ez a nap volt a “rain and drizzle”. a rain az az elején volt, a drizzle meg a végén, amikor az esőcseppek ugyan még mindig folyamatosan érkeznek minden irányból, de a méretük már nagyon kicsi. és a nagy örömre való tekintettel, hogy végre sül a kenyér, kimentünk a kertbe, a kifújt füst viszont ott maradt mellettünk, sehová nem gomolygott el. átnéztem a szomszédokhoz és látszott a bágyadt napsugárban, hogy ez bizony köd.

valahogy bevillant a fizikai kémia tanár, ahogy a harmatpontról magyaráz és ekkor teljesen 3D-ben tapasztaltam az egyenleteket magam körül és az egész pontot, a harmatot és a nedves mindent. esküszöm, nem szívok füves cigit :) tegnap teregettem, ma még mindig ugyanolyan vizes minden. a szobában lógnak pedig fél napja.

a kenyér meg véletlenül szív alakúvá változott a sütőben, a cipóforma ellenére, amibe kényszerítettem. azt hiszem, bele kéne ásnom magam a kenyérológiába, a miértekért.

a jövő héten már kéne dolgozni, akkor elmúlnának az aggodalmaim a kenyér miatt, nem lenne időm rá elég.

nemrég olvastam egy laza kis strandkönyvet, a címében benne volt a visszaforgatandó idő kereke. először úgy gondoltam, hogy kéne egyet fordítani a saját kerekemen is, de aztán meggondoltam magam és inkább csak fejet szeretnék cserélni, illetve annak csak egy részét. kiszerelhetnék a folytonos aggódást belőle, ami úgy jön, mint a mai eső, minden irányból és nagyon rossz.

nemrég beszéltünk egy igen érdekes emberrel, korban és élethelyzetben is hasonló hozzánk (a házunkbéli magyar bandához) és szinte végtelen tapasztalatokkal rendelkezik az emigrálással kapcsolatban. sok kalandot mesélt, felelősséget a családja miatt, életcélokról és minden szokásos összehasonlításban otthon van. ő is azon a véleményen van, hogy nem szabad abbahagyni a folyamatos figyelést, mert akkor az élet nevű harc vesztes felére kerülnénk. már csak azt kéne tőle legközelebb megtudni, hogy mit csinál, ha nem aggódik és mégiscsak lazul egy kicsit. majd még jön látogatóba hamarosan. tegnap este például már nyitva volt a pálinkásüveg, amikor szóba került, hogy mi az élet értelme…

a nap szava pedig egy hunglish kifejezés a kertünkből: péking – angol nyelvtannáciknak furcsa lesz, de ez a pék folyamatos alakja.

Reklámok

§ Egy hozzászólás ehhez: Nagyon eső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Mi ez?

You are currently reading Nagyon eső at szalonnacukor.

Meta

%d blogger ezt kedveli: