Zsíros biznisz könnyedén

március 29, 2014 § 5 hozzászólás

image

Itt lathato a dániai toportyu-csipsz.

Most nézem csak, hogy a képen alig látható a lényeg, a buborékossá ropogósított falat… könnyű az egész, mint egy darab burgonyaszirom… izé, chips… az íze, az rendben van :) egyébként a lidl áruházlánc egyik polcáról van, nemrég skandináv hetek voltak, ott figyelt az aprócska zacskó a zabkekszek között. még áfonyalekvár is volt. pont a töpörtyű mellett. fura népek a dánok? :)

Reklámok

  • Andi szerint:

    es milyen konnyu hazilag is elkesziteni! :-)))

    • Meta Hari szerint:

      igen, az első, a töpörtyű részéig igen. a csipszesítésről kell még pár napot gondolkodni, egyelőre egy nagy talány (google nélkül lenne jó rájönni) miképpen válik buborékossá az egész tömör zsírdarab (na jó, extrudálásnak mondják ezt az iparban, de akkor is, miért pont a töpörtyűt??)

    • Andi szerint:

      Pontosan en sem tudom az okat, de nekem 70-80%-ban sikerul. Egyszer csak boros zsirszalonna volt a piacon, es nekem mar egy csopp zsirom sem volt otthon. Kenytelen voltam megvenni.Eddig az elozmenyrol. ( Azota mar attertem a kacsazsirra. Azt mindig boros hajbol keszitem,mert imadom a kacsatepertot) de neha azert szukseg van disznozsirra is. Az uzletit pedig nem szeretem.
      Mivel gondoltam, hogy a kutya el fogja tudni ragni, meg orulni is fog, a borket vekony csikokra vagtam A szalonnat annak rendje-modja szerint kisutottem. , A borket kis vizet alaontve megparoltam. Nem kell puhara fozni, mert akkor nem sikerul. Mikor a vizet elfotte, kiszedtem. A zsirjahoz meg hozzatettem egy kicsit, es fel forrositottam. A froccsenesgatlot ele teve beletettem. (ha el akarod kerulni hogy a kezed bore is holyagos legyen:-) ) Nagy langon kell sutni. Nekem a kepen lathatonal kisse sotetebb lesz. Ami nem holyagosodott rendesen, azt megkapta Doni, a tobbit en ropogtattam el. Elso sutesnel magam is meglepodtem az eredmenyen. A lenyeg, hogy a borke ne legyen tul vastag, azaz fiatal suldoe. Egyaltalan nem hizlal, es szerintem a koleszterinszintet sem noveli tulzottan. Eleg ragacsos karima kepzodik az edenyen, de ha forro vizet ontessz bele, masnap viszonylag konnyen eltavolithato.

  • Andi szerint:

    Jaj, azt elfelejtettem irni, hogy egyszerre nem szabad sokat beletenni. Epp csak annyit, hogy egy sorban ferjen el az edenyben.

    • Meta Hari szerint:

      eészen izgalmasan hangzik :) azt hiszem, ki fogom próbálni és próbálom elhárítani ama körülményt, hogy itt előbb lehet kapni kész csipszet, mint konkrét zsírszalonnát. vagy utazunk vidékebbre :) az esetleges magyar import lehetősége a vésztartalék megoldás, előbb az angol próba!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Mi ez?

You are currently reading Zsíros biznisz könnyedén at szalonnacukor.

Meta

%d blogger ezt kedveli: