get the learning bug

március 4, 2014 § Hozzászólás

yeah, got it
vision_logo
tavaly év elején találtam ezt a céget, online képzéseket nyújtanak, általában 12 hét alatt megtanítanak pár alap dolgot, üzleti adminisztrációt, számítástechnikát, egészségügyi tájékoztatást lehet választani, illetve fitneszedzői képesítést is lehet szerezni, na ez utóbbira egyáltalán nem mozdult rá a fantáziám. A megszerezhető bizonyítvány szintje mondjuk eléggé minimális, de nem is azért vágtam bele, hanem mert ingyen van, nem kell iskolába járni és bizony olyan angolul van, ami még később biztos hasznos lesz – ezért aztán márciustól pár éjszakát ezért lógtam a monitoron. Ma a negyediket csinálom éppen, eredetileg az IT-re szerettem volna bejutni, de ott nagy a futás az ingyenes helyekért. Négyszer se sikerült… hát van még egy lehetőség, aztán tényleg nem marad más hátra, mint a fitneszedzés, ha addig se jutok be… végül is nem a tudásanyag számít, mert abban semmi nehézség nincs, hanem a szép szabatos szakkifejezések… na azok! Hasznosak. Az életben.

future_logoKicsit később, az ősszel, találtam még egy egészen új céget, amely szintén online képzésekkel foglalkozik, ám itt egyetemi bemutatkozó kurzusok vannak, természetesen csak a saját időnkkel kell fizetni, és mindezekért négy-hat-nyolc hetes mini-oktatást kapunk, általában nagyon izgalmas témákban, a legújabb siker-tantárgyakból a különféle angol egyetemekről. Az ilyen típusú képzéseket az USA-ban a MIT-en és a Stanford egyetemen indították el pár éve, nagy siker lett belőle, nem véletlen tehát, hogy az ángliusföldi oktatás is lépést akar tartani. A Web Science kurzust csíptem el, mondhatom, roppant érdekes volt és adott némi támpontot az esetleges jövőt illetően. A tervezgetéshez. Meg ahhoz is, hogy bizony az IT világban olyan gyorsan történnek az események, hogy pár éves tudomány már lassan nem lesz piacképes… a MOOC tanfolyamok segítségével azért könnyebb a szintentartás. Komolyan nagyon örülök, hogy ilyen dolgok már vannak az interneten, a korlátlan szabadság érzetét nagyon erősítik. Idő meg majd csak jut rá.
Sőt. briers_CBT
Távgyógyítást is lehet intézni az internetről.
Az egész sztori a nyár végén kezdődött, amikor is roppant sok minden eszkalálódott egy “remek” pillanatba és már majdnem azt mondtam, hogy feladom. Az egész mindenséget. A vakszerencse egy olyan háziorvoshoz irányított, aki annyira lelkesen állt hozzá a gyógyításhoz, hogy azon nyomban bele is szerettem :) az egyik beszélgetésünkkor hozta fel a pszichológus ismerőseit és ajánlott egy érdekes terápiát, CBT néven fut (magyarul kognitív viselkedésterápia) és ha kibírom a roppant hosszú várakozási időt, akkor talán elcsíphetek egy-két órát a szakemberekkel. Hát végül olyan hosszúra nyúlott a várakozás, hogy körbenéztem a neten, mit is kéne addig olvasni és meg is találtam az egész terápia online és ingyenesen elvégezhető részét. A metódus nagyon hasonló a fent említett másik képzésekhez, tananyag, illusztrációk, lépésről-lépésre, interaktivitás és pár oldal olvasnivaló. Egy másik szerencse folytán kézzelfoghatóan a táskámba került 3 fontért az egész (könyvkiárusítás a kedvenc croydoni boltban), mostanában végeztem vele és határozottan napsütést érzek. Most már csak gyakorolni kell :)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Mi ez?

You are currently reading get the learning bug at szalonnacukor.

Meta

%d blogger ezt kedveli: