dream filter

január 23, 2014 § Hozzászólás

ImageEgy jó erős hétnyi szabadság után kezdek haladást felmutatni a semmittevésben. Most ez kifejezetten pozitív. A terápiás könyv, amit orvosi javaslatra olvasnom kell, pont azt mondja, hogy ha sikerül megszabadulni az aggodalmas gondolatoktól, melyek olyan zavaróan nyüzsögnek a fejemben, akkor  pont jó lesz. Ha most azt mondom, hogy semmi nem történik a fejemben éppen, akkor az jó. 

Kirámoltam a fél lakást, megszabadultam két böröndnyi réghasznált ruhától, direkt elvittem a batyut a fő utcai konténeres  gyűjtőbe, hogy mindenképpen egy professzionális adománykezelő társasághoz kerüljön. Mostanában az utcára egyszerűen kirakott zsákok ugyanis zavaros módon balkáni bandákhoz kerülnek, tisztára úgy néztünk ki nemrég, mint Pest lomtalanításkor. Azért ez itt nem menő. A legutóbbi fejlesztés a helyi önkormányzattól éppen az volt, hogy kiraktak mindenféle konténereket, olyat is, amelybe már a háztartási kisgépeket is összegyűjtik, nehogy a kerítés mögé kerüljenek elrohadni. Okos dolognak tartom és az is jó még, hogy a helyi népek szépen oda is vitték a cuccaikat, minden külön értesítés nélkül. Látszik a konténer, azon van rendes felirat, a népek meg tudják, mit kell tenni. Ez itt most menő. 

Pedig a népek itt nagyon vegyesek és az utóbbi négy évben már látszanak változások. A mi városrészünkben úgy felerészben laknak vérangolok (ahogy mi nevezzük a fehér-ittszületett-rendesenbeszélő családokat, a szép brit házi szokásokkal együtt), a másik fele a társaságnak vérkeleteurópai, köztünk meg van pár színes, a világ minden tájáról, pontosabban indiai jamaikából. Ez a kifejezés pedig vérlondoni szleng, sajnos nincs annyi tudományom még a fordításban, hogy átadjam a jelentését a vérpestieknek. De majd szóljatok rám a jövőben, hátha addigra már fejlődtek a dolgok valamelyest. (Tolmács 3.0 app installálva egyszercsak.)

Hamarosan évfordulókat fogunk ünnepelni, a keménymag baráti kör tagjaiból majd mindenki az év elején számolja a kiköltözés évfordulóját, sokunk pont az ötödiket fogja alkoholba fojtani. A szilveszter idén csendeskés volt, na de ezt az ötéves londoniságot jó hangosan fogjuk emlékezni, szerintem még sültkolbászt is intézünk a magyar boltból. Majd – szerintem – egy jó adag pálinka mellett a jövőt fogjuk feszegetni. 

Elég vegyes ugyanis az elképzelésünk, azt tudjuk már, min mentünk keresztül, de hogy mi vár ránk, azt a jóég tudja, viszont dolgozunk érte keményen. Történt sok jóság, kevés rossz, az alapvető mérleg jó. Nyelvtudás, tájékozódás, országjárás – tervpontok kipipálva, munkahelyek sora – kipipálva, pénz a bankban – pipálva. Otthonról elképzelhetetlen újdonságok, furcsaságok, nagyszerűségek – kipróbálva és pipálva. Egészségügyi és hivatali bürokrácia – megtapasztalva, élmények elraktározva. Lassan belakjuk az emigráns dobozunkat, ezt kaptuk itt. 

A jövő pont most kezdődik, az egyesült királysági szabályok szerint mostantól van lehetőségünk kilépni a dobozunkból, ha úgy akarjuk, lecserélhetjük a bordó útlevelünket egy másik bordó útlevélre, amelyen egy randa nagy oroszlán is van. 

Ha összeülünk évfordulót ünnepelni, megtárgyaljuk majd, mit érdemes, bírjuk-e a jövőt, vagy csavarunk a geográfián egy sort. 

Én úgy szeretnék örülni, mint Candy a facebookon, mondjuk egy év múlva.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Mi ez?

You are currently reading dream filter at szalonnacukor.

Meta

%d blogger ezt kedveli: