Bérolvasás a sötét napokra

december 26, 2013 § Hozzászólás

December vége köztudottan a legsötétebb időszaka az évnek, itt mellettem úgy fél kilenc körül kel fel a nap mostanság és fél négykor már fekszik is le…külön szerencse, ha a közbeni időben ki tud sütni, nincsenek felhők. Majd mindig jobb lesz egy kicsivel. 

Pár hónapja regisztráltam a goodreads.com-on, érdekességekre vadászni és körülszaglászni, mi újság az angol nyelvű könyves világban. Felfedeztem, hogy van egy olyan része a honlapnak, ahol jelentkezni lehet ingyen könyvekért, a kiadók küldik véletlenszerűen sorsolva pár tagnak jó szavú értékelésekért cserébe. Meg is lepődtem, hogy friss húsként kaptam egy könyvet, aztán később egy másikat is. Oké, jelentkeztem is vagy húsz féle könyvre, gondoltam, ahol sokat adnak ki, ott nekem is juthat pár ingyen falat. 

Be is talált a második, egy igazi chick-lit, most itt áll a szőr a hátamon, hogy hát ezt azért nem kéne… az ajándék ló foga belemart a fenekembe, most nem lehet zokszó, olvasni kell… Próbálom a jó oldalát nézni, megtanulni a köznyelvi kifejezéseket a sminkre, a cukrászdákra, a táskákra-cipőkre, meg hogyan is kell kifejezni az angolos barátnős-tanácsokat szerelmi bánatra vagy egyéb sajnálatos véletlenszerű eseményekre. Ginger barátném nem mondhatja, hogy nem szedem fel az angolságot rendesen…meg kicsit talán őt is jobban értem. Ha már időben nem sikerült, legalább utólag. Vagy edzés a következőre, ezt csak úgy magamnak mondom. 

Stílusváltáson is erősen gondolkodom, nem mehetek el vállrántva az itteni élet mellett, itt igenis nagyon számít az első benyomás, a külső, a külsőségek és a megfelelő időben megtett megfelelő gesztusok meg még szinte minden más is, ami eddig valahol nekem a világ másik vége volt. Lassan tanuló elefánt vagyok, de még nincs veszve semmi, gondolom én, vagy legalább magamnak mentegetőzöm?

Image Na jó, azért nem ebből a könyvből fogom meríteni az ihletet, mert ez pont az az oldal, ahonnan mindig is sikítva menekültem. Megfogadtam, csakis aprólékos megfigyelős hozzáállással fogom végigolvasni, mint a biológus a póklábszámláló csipeszével, szigorúan experimentálisan. Nna, még mielőtt elkap a süteményevés, ebben a könyvben mindent süteménnyel és forró csokival gyógyítottak eddig (108-dik oldal, itt gondolkodtam el legjobban, hogy félbenhagyom, bár a metrózásra még talán jól jöhet, ugyanis mindegy a történetnek, hogy hol és mikor hagyom abba).

A stílusváltást inkább egy másik dolog inspirálta, mégpedig egy tévésorozat, amit egyszercsak letöltöttem, belenéztem és az első epizód mindjárt oda is ragasztott a monitorra. A harmadik résztől pedig az abszolút elvetemült rajongók listájára tettem a nevem. Lost Girl, egy kanadai sorozat, sci-fi sok szexszel és humorral. A második évadhoz jutott felirat is, ott jöttem rá, hogy még jobban kell fülelnem a beszédre, mert igencsak jó szóviccekkel van tele. A szereplők viselkedése pont annyira magabiztos, amennyire kell és pont annyira, amennyire nekem nincsen. De jó követni őket és fel is szedhetek pár dolgot, nem? Megegyeztem magammal, hogy igen, lehet, apránként, aztán majd mindjárt itt a 2014 és rá lehet fogni a többiek előtt, hogy újévi fogadalom. Pedig csak újjáépítés. Hmm. Rajtam múlik, nem máson, ki kell másznom a fejemből és az ott uralkodó depresszióból. Harmadik újrakezdés.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Mi ez?

You are currently reading Bérolvasás a sötét napokra at szalonnacukor.

Meta

%d blogger ezt kedveli: