mindjárt kitör az olimpia

július 23, 2012 § Hozzászólás

néha olvasom a magyar híreket is, nemcsak az angol ötkarikás dömpinget. napokon belül elkezdődik a felhajtás, itt már szinte minden az olimpiáról szól. a magyar hírekben, számomra kicsit furcsán bár nem meglepően, nagyon sok negatív színezetű információ van.

London és az egész Egyesült Királyság úgy gondolja, hogy ennek a pár hétnek úgy kell eltelnie, hogy a résztvevők és érdeklődők maximálisan jól érezzék magukat. A legtöbb helyen úgy kezdődik az olimpiára való lelkesítés, hogy ‘Tegyük a Játékokat felejthetetlenné!’, ám nem csak lelkesítés folyik, hanem korrekt tájékoztatás is arról, hogy bizony nem lesz egyszerű a városban az élet szeptember közepéig és legyen szíves mindenki nézzen utána, milyen hatással lesz az ő kis életére.

A magyar hírekben káoszról, kudarcokról és hiányzó dolgokról beszélnek.

Tény, itt is volt vagy öt nap, amikor még a csapból is, hogy nincs elég biztonsági személyzet, nem beszélve a megfelelő nyelvtudásról, ám a legtöbb helyi ezt úgy kezeli, hogy egyelőre nincs másról beszélni, de már beszélni kell az olimpiáról… és rezignált arccal hajtják tovább a mókuskereküket, tudván, hogy a végén úgy is minden megoldódik. Kezdem szeretni ezt az angol-féle hozzáállást a dolgokhoz. A magyar szájízet pedig egyre kevésbé.

Több hónappal ezelőtt a bankomtól, a közlekedési vállalattól, az önkéntes munkámmal kapcsolatos társaságtól, a helyi újságoktól és a helyi tanávcstól is folyamatosan érkeznek a tájékoztató kiadványok és levelek arról, hogy például a közlekedésben milyen változások lesznek és pontosan mikortól meddig. Nézzek utána a dolgaimnak, kérik szakadatlanul és kedvesen.

Ma kaptam éppen egy levelet az olimpiát szervező cégtől, hogy mivel boldog jegytulajdonos vagyok, az esemény maradéktalan élvezete érdekében ellenőrizzem, hogy felkészültem-e kellően a nagy napra. Például így:

– készüljek fel arra, hogy amikor megérkezem, biztonsági ellenőrzés lesz, ez kezdődik már az országba való belépéskor

– ne hurcoljak magammal felesleges dolgokat, nagy táskát, sombrero kalapot stb.

– legyek kedves elolvasni az interneten közzétett tiltott tárgyak listáját, valamint a megszorításokat az italokkal kapcsolatban

– hagyjak kellően sok időt a helyszínre való érkezésre, mivel a helyszín forgalmas lesz, semmi sem fog másodpercek alatt lezajlani

– figyeljek arra, hogy csak Visa kártyával lehet a helyszínen fizetni, hehe.

és az elköszönés a levelük végén: Nagyon köszönjük, és reméljük, hogy nagyszerű élményei lesznek a Játékokon.

Many thanks and we hope you have a great Games experience.

Nna, hát így megy ez. A közlekedés a városban és a tömeg egyelőre még jól elvan egymással, akinek nincs kedve kiszállni az autójából, az maradjon csak a dugóban…

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Mi ez?

You are currently reading mindjárt kitör az olimpia at szalonnacukor.

Meta

%d blogger ezt kedveli: