Látogatás a Warner Bros stúdiójában

június 20, 2012 § Hozzászólás

Nem túl régen nyitották meg a közönség előtt a Warner Bros stúdióját, ahol a Harry Potter filmek készültek. Londonhoz nagyon közel van Leavesden, ahol az egykori repülőgép-hangárokból kialakított filmstúdióban kezdték el forgatni 1994-ben a James Bond – Golden Eye filmet, majd 1999-ben ahogy a Warner Bros megszerezte a filmkészítési jogokat, beindult a Harry Potter varázslat-gyár.

A legelsőnek megépített belső díszlet a Great Hall volt, amelyet mind a 8 filmben használtak. Több ideiglenes helyszín is felépült, szinte mindegyiket láthattuk, bejárhattuk és készíthettünk millió fényképet. A díszletek mellett betekintést adnak a technikai háttérbe is, hogyan készül el egy digitális háttér, hogyan és kik gyártják le a karaktereket és állatokat, amelyek sorra feltűnnek a filmekben. Trükkök és makettek és gyártási személyzet, mind ott volt a stúdióban. Valamint lehetett kapni vajsört is, amelyet az összes mágus nagyon szeretett, mi azonban kicsit műanyagnak és nagyon édesnek találtunk, ez volt az egyetlen csalódás a túránk során.

Image

Az egész bejárás a Great Hall ajtajában kezdődik, profi lelkesítő személyzettel és digitális kalauzzal (egy iPod volt a kezünkben, naná) vághattunk neki a csavargásnak.

Image

Megmosolyogtató volt az a jótanács, hogy nézzünk meg mindent, de próbáljunk nem eltévedni. Aztán negyed óra múlva rájöttünk, hogy ez nem is olyan egyszerű, egyrészt jó nagy tömeg volt, másrészt ott voltunk a millió apró és kedves részlet között és mehettünk bármerre, mindenhol volt valami érdekes. Ahogy figyeltem a közönséget, jó sok gyerek volt persze, de még több felnőtt, majdnem hogy 2-től 99 évesig minden korosztály képviselte a gyereklelkű álmélkodást. Nagyon-nagyon sok digitális trükk van a filmekben, de a hozzájuk használt tárgyakat a készítők időt és pénzt nem sajnálva építették meg, volt például olyan helyszín, ahol több mint ezer üveg volt a polcokon (a Bájital Tanterem) és mindegyik egyedileg elkészített darab volt, különböző dekorációval és tartalommal. És nem utolsó sorban a legkisebb sarokban is alapos és precíz részletek adták a tökéletes varázsló-világ hangulatát. Dumbledore csillagvizsgáló távcsövét például kifejezetten erre a filmre találták ki, a legapróbb csavarig mindent úgy csináltak meg, hogy működjön, sokszor a tárgyakhoz még előtörténetet is találtak ki, hogy valósághű legyen.

A fényképgaléria ITT van.

A legnépszerűbb helyszíneket nagyon okosan a túra legvégére hagyták, hogy mindenki kellően elvarázsolva érezhesse magát. Sajnáltuk, hogy délután kezdtük a túrát és szorított a záróra minket… A legutolsó “csapás” a lelkesedésünkre a Hogwarts makettje volt, hosszú felvezető folyosón tolongás után egyszercsak beléptünk a terembe és leesett az állunk. Ott volt az egész kastély előttünk, élőben, jaj, hát aki itt nem lesz halálos rajongó egy életre, az soha már.

Image

Az első pár helyszínig még tartottam magam a “stúdiót látok” viselkedéshez és gondolkodáshoz, habár végigfaltam az összes könyvet, mindig kerestem azokat a pontokat, ahol a filmes fantáziát gyengébbnek tartottam a magam elképzeléseinél, mint ahogy a legtöbb esetben ez szokott történni, soha nem elég jó a film a könyvhöz képest, legalábbis nálam. Na itt akkor jött el a töréspont, amikor odaértem a Griffindor nappalijához és ez a kép fogadott:

Image

Precízen kidolgozott kanál a kávésbögrében, jaj hát én elvesztem…. ezután már működött a varázslat és minden úgy volt jó, ahogy láttam és szinte az összes helyszínen ámuldoztam a részleteken. Néha még az is előfordult, hogy nagyon fontos dolgokat elfelejtettem megnézni, aztán később kellett visszamennem, mint példál a Wisley család faliórája…

Csak kár, hogy már vége van :)

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Mi ez?

You are currently reading Látogatás a Warner Bros stúdiójában at szalonnacukor.

Meta

%d blogger ezt kedveli: