PIN

május 16, 2012 § Hozzászólás


Ebben a csoportban fogok önkéntesként dolgozni a Paralimpiai Játékok alatt. Próbáltam keresni magyar megfelelőjét a Rate Card kifejezésnek, de sajnos nem találtam, úgyhogy csak körülírni tudom a témát. A Main Press Center fogja kiszolgálni az összes tudósítót, akik küldik a híreket szerte a világba az írott, a képes és az internetes médiába. A televíziós közvetítőknek külön központjuk lesz, ha onnan érkeznek kérések, szintén teljesítjük, de a mi területünk a sajtó kiszolgálása. Valamint ugyanígy adunk felszereléseket a nemzetközi delegációknak, amelyek a különböző országok sportszövetségeit és azok itt megjelenő képviselőit jelentik.

A felszerelések leginkább technikai jellegű dolgok, irodabútortól kezdve az irodai felszereléseken át telefon- és internet-eléréseket tartalmaznak, autóbérlésen át parkolási engedélyekig, az elszállásoláshoz tartozó felszerelések átadásán és átvételén keresztül, vannak még mobilok, laptopok, printerek a listánkon, amelyekért szintén jönnek majd emberek, bérlést és vásárlást is intézünk. A technológia terjesztése és csendes kiszolgálása a dolgunk, annyit mondtak a tréningen, hogy ha jól végezzük a dolgunkat, akkor mindenki más el tudja majd végezni a munkáját és ez a fő cél, ha viszont nem végezzük jól a dolgunkat, akkor káosz lesz és semmi siker. Szóval ha nincs visszajelzés, az a jó visszajelzés. Ennyi lesz meg a tapasztalat.

Az első két tréningnapon nagyon sok mindent megtudtam arról, hogy mekkora szervezőmunka és milyen csapatok dolgoznak a háttérben ahhoz, hogy a Játékokra látogatók tökéletes olimpiai élményt kapjanak és tökéletes munkakörülményeket is. A legnagyobb benyomást az tette rám, hogy nemcsak a fizetett alkalmazottak, hanem a már dolgozó önkéntesek is teljes szívvel és mellbedobással dolgoznak azért, hogy az egész nagy ‘cirkusz’ olajozottan működjön. Találkoztam kollégákkal, akik már nem az első olimpiájukon vesznek részt, ők meséltek a nehézségekről és a pozitív élményeikről egyaránt. Figyelmeztettek minket, hogy inkább nehéz lesz, mint kaland, de aztán, ha minden jól ment, lesz nagy ünneplés és felszabadulás, na ez a pont lesz majd az, ami visszavonz majd minket is a következő olimpiára.

Volt még egy olyan része a tréningnek, amelyért már megérte minden, legalábbis most így gondolom, szerintem ez már csak jobb lehet a későbbiekben. Történetesen az, hogy azt mondta a főnökünk, hogy ne érezzük elveszettnek magunkat akkor, ha olyan események közé csöppenünk, amelyet nehezen vagy egyáltalán nem tudunk kezelni. Nincs olyan, hogy elrontunk valamit. Majd akkor hívunk valakit, aki csinál valamit, nincs olyan, hogy hibázunk, csak az van, hogy a helyzetet másképp oldjuk meg, a megoldás majd valami másra lesz jó :) Hát ez a hozzáállás igencsak kedvemre való, rég tapasztaltam ilyet, eddig csak ritka kivételként, most meg úgy látom, ez itt alapelv. Nagyon angol, de már látom, hogy működik.

Folytatom az angoltanulást az eddig megtartott lendülettel és bepótolom az eddig ellógott ‘házi feladatot’ is, amelyet a legelső tréningen adtak, mégpedig a Brit Jelnyelv megtanulását annyira, hogy betűzni tudjunk szavakat.

Hamarosan megérkeznek a jegyeim az augusztusi játékokra is, már küldték az értesítőt, hogy úton vannak. Nagyon profi a jegyelosztó szervezet, már a vásárláskor regisztrálni kellett, névvel-címmel-telefonszámmal. Amikor kiderült, hogy jelentkezni kell a látni kívánt sporteseményekre és sorsolással döntik el, ki kaphat helyet, akkor egy kicsit elszomorodtam, hogy hát kevés az esély. A vízilabda döntőre próbáltam ugye bejutni, oda sajnos nem kaptam, a másik még megnevezett helyre (evezős és atlétika) viszont sikerült, de még nem tudom, hogy melyik nap lesz és milyen helyszínre. A bankszámlámról levont összeg alapján gyanítom, hogy az egyik helyre olcsóbb jegyet kaptam, mint amelyre pályáztam. A jegyet már tavaly júniusban kifizettük, azóta folyamatosan tájékoztattak levélben, hogy mennyi hely fogyott el, hol vannak még üres és pályázható helyek, mely sportok lesznek még elérhetők a későbbiekben és így tovább. Például a futball nem szerepelt az előre sorsolandó sportágak között, a meccsekre a jegyeket ezen a héten kezdték el árulni online és gyakorlatilag egy hét alatt mindent megvettek. A legjobban felkapott esemény persze a nyitó és záró ünnepségek, hát oda szinte képtelenség volt emberi áron bejutni.

Ma jött az értesítés, hogy külön biztosított postai kiszállítással fogják a jegyeket küldeni előre egyeztetett időpontban, a futár fog majd jelentkezni mobilról, hogy percre pontosan mikor jön és legyek szíves akkor otthon lenni. Ajándékcsomag formátumban jön a jegy, már erről is kaptunk tájékoztatást. Oppá!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Mi ez?

You are currently reading PIN at szalonnacukor.

Meta

%d blogger ezt kedveli: