Viktorunk a londoni Metro-ban

február 1, 2012 § Hozzászólás

Délutánra hajlott már a nap, amikor befejeztem a City-ben a császkálást és elkaptam egy vonatot hazafelé. A City Thameslink állomásra keveredtem el valahogy a Bank-tól, éhes is, fáradt is, hideg is… nagy meglepetésemre olyan vonat jött a következő öt percben, amely majdnemhogy hazáig elvitt. Kellemes zsibbasztó  meleg volt a vonatban és a mellettem lévő ülésen egy alig használt reggeli Metro újság hevert. Nyitom ki, gyanútlan vagyok, kókadt nap süt a szemembe, a sapka alól aztán meglepetten nézem ki lapozás után. Orbánviktor fotó, a brit miniszterelnökkel és Angela Merkellel a lap tetején.

metro_31012012

Hát ezt a párosítást tátott szájjal néztem, kerestem is, mit írnak rólunk – a mostani európai pénzmegmentő politika miatt amúgy is sokat szerepel a miniszterelnök képe a címlapokon. Na nem a miénk, hanem az angol. Ha már a Metro újságig leszivárog egy nagypolitikai hír, azt már komolyan kell venni, hiszen a köznépnek ír ez az újság, a reggeli álmosságot bulvárosan szemkiverő stílusban tárgyal minden szörnyűséget, háromlábú kecskeborjak és tramplifejű celebek között szoktak megjelenni a helyi gyilkosok és a tök nagyságú bolondgombák. Na, hát ilyen ez a tájékoztatás. És akkor ide becsusszant a viktorunk. A cikk egyébként semmit nem ír róla, azon kívül, hogy megnevezi: másik európai vezető. Hát ennyi.

De egyébként a magyar médiából tudom, hogy mit mondott a viktorunk ott az európai vezetők gyűlésén. A politikai véleményemet nem taglalom itt, csak annyit fél sóhajtással, hogy az IMF hitelért mindent… Az  jutott még eszembe, hogy a Kiszeltünde is így szokta csinálni, beáll akármilyen híresség mellé, egy véletlen fotóra, aztán terjeszti szanaszét a világban, ki az új szerelmese.

A valósághoz jóval közelebb álló dolgokat azért a The Economist honlapjáról szedem. Legfőképpen azon részéről, amely Európa keleti országaival foglalkozik (Eastern Approaches). Ahogy látom, a magyar hírszerkesztés is erősen támaszkodik az itt megjelent véleményekre és elemzésekre, bár ez erőteljesen kommentár jellegű, szakújságírói magánvéleményekkel van tele. De megmondta a pofa azt már tavaly decemberben, hogy válságba kerül a forint, na erre egy hét múlva, az új esztendő első hetében el is szabadultak az árfolyamok. Még jó, hogy jókor utaltam haza lóvét.

Ez egy erős pont, hogy javítsam a közgazdasági szókincsemet, motiváció, mert a pénztárcám bőrére megy.

Van még egy jó, aki RSS olvasót használ hírekre, annak ITT a feed. http://hungaryeconomywatch.blogspot.com

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Mi ez?

You are currently reading Viktorunk a londoni Metro-ban at szalonnacukor.

Meta

%d blogger ezt kedveli: