hangulatok a várva várt tavasz előtt

március 5, 2011 § 3 hozzászólás

hidegebbre fordult az idő, nappal is van úgy néha, hogy látszik a lehellet és ha szél fúj, az csíp és befurakszik a kabátbőr alá, de már a nárciszok bökdösik a csúcsos leveleikkel a napot, hogy igenis tessék már kisütni végre és melegíteni! a hideg itt úgy négy-öt-hat fokot jelent, éjszaka, ami nappal úgy tizenegy-tizenkettő, széllel és sok égi vízzel, ami mintha lesből támadna hirtelen… nézegetem a magyar híroldalakat, hó, fagy, brr…

a városi hangulatra épp ma találtam egy kis videót (itt), egy kis nyelvtanulási reklám, minden csupa szép és jó. Megnéztem még a többi négyet is, a kínai áll most a legmesszebb, a párizsi hangulatba már most indulnék, a barcelona meg hát még mindg top5-ös terv, csak pénzt kell gyűjteni.


Továbbá.
A King’s Speech film és sikere az Oscarral nagy beszédtéma, de már csak egy hajszállal vezet a Nagy Királyi Esküvő előtt. Megindult a szuveníráradat reklámozása, április 29-ig percek vannak hátra és már csak korlátozott helyek vannak a Trafalgar Square kellős közepén megtartandó utcabálra. Egy egész hetes hejehuja lesz, körben mindenféle állami ünneppel, védőszent és királynőszülinap miatti hivatalos szabadnapokkal, igencsak hosszúnak ígérkezik a buli. Na meg hát a május elseje az amúgy is itt az ünnepek egyik csúcsa, mindenki megy valahová. Vagy valaki.
Ha minden jól megy, akkor mi is megyünk valahová Olaszországba, hamarosan ki is fizetem a nyolc napos csavargás árát, a bolognai repülést már megvettem, aztán még vadászok olcsó transzferre Velencébe és el kell küldeni a jóidő-kérő imákat is.
Amit most olvasok, Terry Pratchett, Kisistenek/Small Gods. Volt benne mindjárt egy jó mondat az elején, nagyot nevettem rajta, de ennél még jobban igaz.

The trouble with being a god is that you’ve got no one to pray to.

A baj az, ha isten vagy, hogy nincs kihez imádkoznod.

Reklámok

  • Fejérné Vera szerint:

    Remek hangulatjelentés. Már hallottam az olasz útról, remélem minden a legjobban sikerül és Itália is a legszebb arcát mutatja felétek. Azért már néha itthon is lehet látni a napot, most éppen intenzíven világítja meg a billentyűket.

  • Fejérné Vera szerint:

    És természetesen a fényképezőgépeket, hogy képes beszámoló legyen :-)
    Jó utat!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Mi ez?

You are currently reading hangulatok a várva várt tavasz előtt at szalonnacukor.

Meta

%d blogger ezt kedveli: