Tekincsa Wakumba

március 1, 2011 § 2 hozzászólás

A Természettörténeti Múzeumban szokták kiállítani az évente megrendezett természetfotós seregszemlét, melyet a BBC Wildlife szekciója támogat és mindig más fő szponzor. Most éppen a Veolia, a helyi szemételszállító vállalat adta a nevét és sok pénzét a kiállításhoz. Amelyen éppen történetesen egy magyar fiatal nyert. Az Év Természetfotósa, vagy pontosabban a Wildlife Photographer of the Year cím büszke tulajdonosa lehet Máté Bence, a kiállításon bemutatott képei – szerintem – messze a legjobbak voltak a felhozatalból.

Kis fekete füzetembe jegyzeteltem fel a kedvencnek választott képeim adatait, technikai beállításait és a szerzők kommentjeit, tudományos kiigazításokkal mellettük.

Hétfőhöz képest szokatlan tömeg volt, vagy talán csak az utolsókat rúgó tél hatására a múzeumba beesett járókelők melegedve alkották a nehezen járható múzeumshopokat és a mindenfelé cikázó gyerekek okozták a közlekedési káoszt a haladási irány abszolválása előtt, után, közben és sohatöbbet iskolaszünetben nem megyünk ingyenes múzeumba….

A kiállításra kétféle jegyet lehetett venni, 8 font volt a standard és 9 font az adományozós (8+1 font), a pénztáros persze ez utóbbit ajánlotta, de a mosolygásból és a kedvességből egy cseppet sem engedett, amikor valaki a 8 fontos jegyet kérte. A Természettörténeti Múzeum amúgy ingyenes teljesen, gyönyörű épületben van, gondolom milliárdokba kerül csak a fenntartása is, de még a kiállítások! Erős a nyomás az adományozásra, meg is értem, és adományoztam is egy keveset, hogy legyen ez még ingyenes továbbra is. Úgy érzem, itt minden adományfont a megfelelő helyre kerül. A professzionális megjelenésből gondolom, de ha olyan kiállítást választok, ahol fizetni kell, ott is megvan a megfelelő ár-érték arány.

Itt is megvolt, természetesen, a természetfotók technikai kiálltása remek, mintha diaképeket nézegettünk volna egy elsötétített teremben, remek fényekkel. A képaláírások informatívak voltak, megkaptunk mind technikai részleteket, mind tulajdonosi megjegyzéseket, mind témához vágó tájékoztatás. Mint egy kis színes lexikon… Szótáras kis füzetem aktív használatban volt.

A kiállítás végére kerültek a díjnyertes képek, valamint egy vetítés az elmúlt évek terméséből. Nem utolsó sorban volt két interaktív képernyő, ahonnan lehetett fényképeket küldeni email-ben a kiállításról, na persze hogy gyorsan elküldtem a kedvenceimet az otthoni postaládába, ebből jön a csemegézés most.

The mobsterA további kedvencek link alakban
Sharp reflection

A marvel of ants

Bringing back breakfast

Paris life

Leg-work

Homage to stilts

A carcass-eye view

The drop

Floodwater tapestry

Street-walker

The Magical Forest

Dawn call

Sunset moment

A győztes kép következik, minden díj bezsebelője:

Fire on the Pantanal

A címben írt névért pedig én kérek elnézést… (Hogy hívják az afrikai fotográfust? (Tekincsa Wakumba)

Reklámok

  • Fejérné Vera szerint:

    Máté Bence igazi favorit, Szegedhez közel Pusztaszeren lakik. Andi biztosan mesélt már róla :-)

  • Meta Hari szerint:

    Igen, igen, Máté Bence abszolút favorit, már szinte régi ismerősként köszöntjük, ha képeket látunk tőle valahol, Andi mindig mesél róla, most is :))

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Mi ez?

You are currently reading Tekincsa Wakumba at szalonnacukor.

Meta

%d blogger ezt kedveli: