Harry Potternek vége, betegségnek is vége és akkor most már tényleg elkezdődhet a kínai új év

február 15, 2011 § 2 hozzászólás

Az elmúlt két hét nyomasztóan betegséges volt, elkapott a most aktuális influenza, meg kellett nyomnom az ágyat a szabadnapjaimon, a munkás napokon meg randán köhögtem – hiába. A magyar gyógypálinka sajnos már novemberben elfogyott, mindig ezt használjuk fertőzésirtásra és lázcsillapításra szőrösen, hát elfogyott, kellett, akkor jó volt. A legújabb szállítmány még nem ért ide. Talán ezért is tart ez az idei téli influenza-járvány most ilyen sokáig. Remélem, a maradék környezetem is meggyógyul hamarosan. Na ez a házi helyzet, a továbbiak már a közben múló idő eredményeit taglalják.

Végigolvastam a 7 Harry Pottert angolul, nagyrészt szótárazás nélkül, mert sajnáltam rá az időt és a fontos szavak amúgy is kiderültek a későbbiekben. Amelyek meg nem, hát a füzetben landoltak és kábé tizenötöt meg is néztem a szótárban. Persze hogy azok, amelyek amúgy már kismilliószor előjöttek, csak mindig elfelejtettem őket. Na ez az agylustaság.

Jó volt ez a maratoni mese, szép angolja van, élő és mindennapi kifejezésekkel teli, néhányat már el is kezdtem használni, mondhatom halkan, sikeresen. A kiejtésben sokat segít a hangoskönyv változata, Stephen Fry egy zseni, ahogy felolvas. Nem utolsó sorban igen hasznos.

A Portugál az egy igen jó pasi és az eltelt hetek alatt mostanra kikristályosodott, hogy milyen viszonyban fogunk lenni egymással, a konyhával és a lepedővel. Nagy terveket nem kell dédelgetni, csalódás-szag is csak fél percig volt a levegőben, viszont az még egyelőre megnyugtató, hogy a “folytatólagos” jelző az még érvényes. A többi az idő kérdése, a gulyás nagy sikerére való tekintettel bepróbálkozom a rakott krumplival. Ha lesz még nyár, akkor a lecsó jön, ha még ezután se kéri meg a kezemet, akkor menthetetlen és lapát.

A munkahelyen egy hajszálnyival javult a helyzet, kihisztiztem magamnak egy kicsivel emberibb beosztást. Ha minden igaz, mostanában nem lesznek egymást követően olyan műszakjaim, amelyek között nem lesz meg a valódi 12 óra pihenőidő. Csak egy példa, csütörtök 05-14, péntek 17-03, szombat 12-18, vasárnap 05-14. Az éjszakai buszközlekedés ritkasága miatt leginkább reggel ötre szoktam hazaérni, na és ezek után milyen agysorvasztó tízkor felkelni, hogy délre beérjek… Próbáltam elmondani ezt nem egyszer a főnöknek, de ugyanannyiszor találkoztam süket fülekkel. A nagyfőnök nagyfőnökénél kellett panaszkodnom (oké, eléggé hisztérikusra sikeredett, de legalább látszólagos eredményt észleltem), a jövő héttől kissé simábbra írják majd, kétféle műszak és semmi kavarás. Na várom, hogy a háromnapos csoda elmúljon – erről az ősmagyar szokásról  még nem jöttem le… Kaján vigyor. Citromarc.

És akkor itt tombol a Valentin-nap, minden de minden piros szívecskékkel van dekorálva és erős, nagyon erős a vásárlásösztönzés. Ellenálltam. Úgy három óráig. Aztán fél négykor már a Primarkban voltam és remek pizsamát zsákmányoltam, rózsaszín-lilát. Csipkés felsővel.

Régi barátaim, ne lélegezzetek fel, még egy kicsit beteg vagyok :)

Reklámok

 • bluemoon szerint:

  Remek-remek, végre hallunk rólad:)
  Miért nem szóltál, vagy postán nem lehet pálinkát küldeni? :P
  A kolbász-ügyben is várom az igényt, lassan már évek óta.:)
  A portugált meg kérd meg, hogy főzzön neked hallevest. Életem egyik legjobb hallevese kapcsolódik Madeirához. (Na jó, ott tengerparton, napernyő alatt tálalták, de isten bizony különlegesen finom volt.)
  Nagy dózisú C-vitamin erősen javallott addig is. Napi legalább 1000 mg-os. Megfelelő víz bevitellel együtt.

 • Fejérné Vera szerint:

  Kicsit azért fellélegeztem, hogy már megjelentél:-)
  Andival beszéltem, Ő is nagyon elfoglalt, de itthon sem fenékig (a mértéket meg sem tudom mondani)tejföl és akkor még finom vagyok. Szerencsére van jó vérnyomáscsökkentőm.
  Hiába a magyar konyha azért nagy kerítő és a lecsó azért csodákra képes. Ütemesen gyalogolj az egészség útján, semmi kitérő!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Mi ez?

You are currently reading Harry Potternek vége, betegségnek is vége és akkor most már tényleg elkezdődhet a kínai új év at szalonnacukor.

Meta

%d blogger ezt kedveli: