Soho, eső, Piccadilly és a kínai új év

január 27, 2011 § 4 hozzászólás

Evidenciák Londonból, a képen az eső, a Soho és a piros. Elég sok útikönyvben és megnéznivalókat ajánló honlapon láttam ezt a képet, most meg is lőttem, az egyik kis sikátor átvezet a Soho evős vidékéről a pornósba, közben esik az eső és minden kapható. Itt mászkáltunk a Szent Hétfő Szabadnapunkon, egy kis kiállítást néztünk meg, mai pop-art. Nagy meglepetésemre találtam egy teljesen magyar nevet is a képek alatt, David Földvari, hát eltéveszthetetlen. Nem utolsó sorban – az aláírásokat mindig csak utólag nézem meg – legtöbbször az ő képei tetszettek, mivel sokkal több mondanivalót rakott a papírra és lehetett nézegetni sokáig. A kiállítás húzóneve egy amerikaié volt, ő aztán kopizott mindent Andy Warholtol a nyomdagépig, négy szív alakú színfoltot tett egymásra, a négy alapszínből, eltolva, mint a színkivonatos ábrák. El lehet képzelni, egyszerű, mégis ez volt a legdrágább. Sajnálatomra a kis galériában nem lehet fotózni, mivel kereskedelmi célú az egész, egy képet emlékezetből lerajzoltam a fekete füzetbe,  a többire majd rákeresek az interneten.

A Soho színházi részében januárban már kétszer is előfordultunk, az olcsó jegyszerzési lehetőség fennforgása miatt, most csak úgy fényképeztem egy reklámot, mert a nappali fényben teljesen más az egész városrész, minden világos, ritkán van ez az életemben manapság. Ami igazán érdekes, mégis az éjszaka itt, ha majd egyszer nem kell rohanni vagy éppen ráérős fotózgatási kellékek lesznek nálam, az esti neonokat is lefényképezem, ez mondjuk nem olyan terv, mint a szokásos újévi fogadalom, hogy addig tart, amíg leírom. No persze már december elseje óta minden héten megveszem az utolsó és a tényleg legutolsó doboz cigimet, azonban a szám még mindig füstöl, következtetésképpen Londonban a tervek állandóan változtatásra szorulnak. Csak úgy mondom. Az eső meg esik, több nap, mint kolbász, állítólag már hamarabb világosodik, persze ezt sem hiszem el könnyen. A tél itt most nyomorult szürke, milyen szerencse, hogy már kiűzték a híres szmogot a belsőbb városból, nehezen lenne elviselhető. De legalább nincs hideg, csak nyirkos minden. A legelképesztőbb azonban, még mindig meg tudok hökkenni, ha ezidőtájt egy angol egy szál pólóban és farmerban jön szemben az utcán. Hamarosan február lesz és ha rendesen kisüt a nap, ezek eldobják a zoknit is és megjönnek a slápos papucsos utcajárók. Azután mikor már rendes meleg március vége lesz, eljön a tél végi kiárusítás, potom pénzért lehet kapni UGG csizmákat, azokat a csámpás szőrös csoszogókat, és abban masíroznak majd. Az angolok furcsák, ezen nem kell meglepődni, csak mégis szoktam, ha hirtelen bukkannak elő.

Chinatown az új esztendőre készül, 26-án meg is lesz a nagy ünneplés, felvonulással, utcabállal és feneketlen evéssel múlatják a régi évet, köszöntik az újat.

A Piccadilly meg ráadás, itt végződött a hétfői mászkálás, meg kezdődött egy nagy eső. Azért olyan furcsák a színek…

Reklámok

 • rhumel szerint:

  Londonban sej…c. képes riport, ez jó vót!
  Jó néha megtudni, mi van arrafelé, meg persze Veled:)
  Itt újfent hó, tél, hideg, brr, zsebkendőfogyasztás ezerrel és tényleg világosodó délutánok, meg kocsonya és narancslekvár főzés, hogy múljon már az idő tavaszig:)

 • Fejérné Vera szerint:

  Már vártam az újabb beszámolót és persze a fotókat, Andi is újabbakkal örvendeztetett meg. Azt az utolsó szálat nagyon támogatnám, de tudom, hogy az ilyen megjegyzések általában nem szoktak kellemes fogadtatásra találni. :-)

 • Fejérné Vera szerint:

  Semmi hír, remélem jól vagy ?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Mi ez?

You are currently reading Soho, eső, Piccadilly és a kínai új év at szalonnacukor.

Meta

%d blogger ezt kedveli: