Legally Blonde

január 5, 2011 § 4 hozzászólás

Aranyos kis darab, semmi komolyság, csupa szőke nő az egész. Aki látta az eredeti két filmet (Doktor Szöszi), az tudja, hogy mire számítson. Csupa pinkség amerikai szirupban. Az előadás technikailag nagyon rendben volt, tízpercenként átváltozó színpad, magyarázó fények, profi tánckar. Tisztes iparosmunka, közepesen sikeres előadás. A második rész volt a jobb, amikor már volt bonyodalom és a végkifejlet felé tartottak a szerelmi szálak. A zenéjére két nap múlva már nehéz emlékezni. Alig burkolt reklámokkal volt tele, na ezekre emlékszünk majd, mert jó poénosak voltak.

A hivatalos honlapjukon mindjárt az elején van egy kis bemutató videófilm, ma megnéztem, semmit nem mond, de rózsaszín… na jó, nem ekézem tovább,  mert egyestés karácsonyi ajándékló :) A színház egyébként igen nagyon a belvárosban van, a Strand-on, a Savoy Hotel épületbirodalmába. Úgy sikerült jegyet venni, hogy last minute irodában jártunk, ez egy kicsit köti az időpontot, de a jegyárból jócskán van kedvezmény. A földszinti nézőtér jegyei 80 font körül vannak, 65-től fölfelé teljesen normális jegyárnak számít ez. A lastminute az igazából nem utolsó pillanatbani jegyárakat jelent, mint a nyaralási iparban, hanem azt, hogy a színház kevésbé kényelmes részeire épített székeket is meg kell tölteni, és ez bizony jegyár-csökkentéssel lehet. Meg hát a turistáknak is kell az attrakció.

Ebből a helyzetből egyenesen lehet következtetni arra, hogy itt ez a fajta színházazás egyáltalán nem jelent nagy eseményt, hanem csak annyit, hogy besétálunk farmerben és jampecpulóverben a helyre és nézzük az előadást. A széksorokban úgy ültünk, hogy rögtön a térdünknél kezdődött a következő széksor válla, tehát ha kicsit lecsúszom a széken, mindjárt fülön térdelem az előző embert. Zsiráflábúaknak olyan, mintha kispolszkiban kéne tűsarkúban vezetni. És lehet gukkert kölcsönözni egy fontért. A lépcsőjegy még ennél is olcsóbb, de itt már van kényelmetlenség, nehezen lehet látni a teljes színpadot.

A zenekari árok itt komoly meglepetés volt, a színpad alá építettek egy komplett stúdiót és onnan jött fel a muzsika. Másodpercre pontosan követték a színészeket. A mi székünkről jól lehetett látni a karmester monitorjait, volt egy nagy a színpadnak és két kisebb laptopszerű a kottáknak és a színeknek. Láttam a zongorista kezét is. Az unalmasabb részeknél figyeltem, ahogy mozog és néha a figyelmeztető felsóhajtó zenei aláfestés csak egy billentyű nyomogatása volt, nagyon hatásosan. Ez volt az extra élmény. Valamint még az is, hogy a közép-mennyezeti sorunkból már pöpecül beláttunk a színpad közepi süllyesztőbe is. A végén találtam ki, hogy talán a telefonnal le lehet ezt fényképezni.

Joghurtos fehércsokiba mártott mazsolát nassoltunk egy üveg vízzel.

Reklámok

 • Fejérné Vera szerint:

  A filmtől nem voltam elragadtatva, de egy színházi előadás Londonban kellemes kikapcsolódás lehetett. Szőkék meg mindenütt vannak :-)
  Remélem sikerült egy kicsit kikapcsolódni, feltöltődni, lenyugodni, hogy újult erővel rugaszkodj neki az új teendőknek. Hallottam a karácsonyi pulykáról is már csak a képeket várom .

 • Fejérné Vera szerint:

  A filmtől nem voltam elragadtatva, de egy színházi előadás Londonban kellemes kikapcsolódás lehetett. Szőkék meg mindenütt vannak :-)
  Remélem sikerült egy kicsit kikapcsolódni, feltöltődni, lenyugodni, hogy újult erővel rugaszkodj neki az új teendőknek. Hallottam a karácsonyi pulykáról is már csak a több képet várom .

 • Fejérné Vera szerint:

  Köszönöm a gyönyörűséges karácsonyi üdvözlőlapot!
  Ma érkezett :-)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Mi ez?

You are currently reading Legally Blonde at szalonnacukor.

Meta

%d blogger ezt kedveli: