Mindjárt vége a novembernek

november 30, 2010 § 5 hozzászólás

Jó vegyes hónap volt ez a november, Magyarországról indult, aztán elveszett a Telefon, volt viszont a Portugál, aztán némi extra pénz is bejött cigibizniszből, valamint kevesebb munka, jött a hideg, aztán voltunk a Harry Potter filmen, előtte céges karácsonyi buli, make-up, jajj, az reggelre fájt a szemem körül, de hát a munkahelyért mindent, aztán találtunk jó kis hangulatos pubot a China Town mellett, letörött egy fogam, egy pénzügyi tévedésem komoly gyomorfájdalmakat okozott, egy hajszál még esélyes, na meg voltunk a Harry Potter filmen és még mindig van egy nap.

A kellemesen kalandos film hatására elkezdtem olvasni angolul a fazekas gyerek történetét, hát mit kell mondanom, kicsit későn a trendekhez képest, de most nagyon élvezem. Rá kellett jönnöm már az első tíz oldal után, hogy ez nehezen letevős lesz. Az írónő azt az angolt használja ugyanis, amit a normális hétköznapi emberek beszélnek itt körülöttem, és hát olyan nagyon boldogság az, hogy szinte minden szavát értem. Hamarosan meg is szerzem hangoskönyvben, na az lesz aztán a nyelvi tréning!

Ráadásul az ölembe pottyant egy Csengetett, M’lord? sorozat, az első négy évad, mondhatnám csemege, na ez azért kemény angol, high english…

Megint az az érzésem van, hogy forog velem a város, annyi minden élmény ér, hogy fel se bírom dolgozni, és most még cidert se vettem, olyan hideg van a konyhában, sajnálom ha megfagyna majdnem. Na hát szóval… illetve… sejtettem, hogy ez lesz, ha a nyelvi korlát egy kicsit arrébb csúszik… persze a beszélés még sokszor botladozik, de már csak fele annyiszor húzom fel magam rajta. A kiejtés meg majd jobb lesz, vagy ha nem, hát kisnyúl.

Tervezgetem és nagy gyűjtést rendezek a jövő tavaszi olaszországi csavargásra.

Odakint meg marha hideg van, néha jól esik futni, hogy gyorsan átmelegedjek, a buszra várni kicsit csípős dolog, a kabátból kilógó részeim berzenkednek is rendesen. Otthon meg hó van, hihetetlen.

Most tudtam meg a last.fm segítségével, ahol lehet jó zenéket hallgatni, szinte mint egy netrádión, hogy a Harry Potternek és Dimitrij Sosztakovicsnak ugyanolyan szemüvegük volt. Azért a bottal piszkálás a levegőbe még mindig jobban megy az orosznak :)))

Reklámok

 • Fejérné Vera szerint:

  Jó ez a havi áttekintő összefoglalás :-) Szerencsére jó dolgok is történtek Veled. Kiderült már, hogy hogyan veszhetett el a telefonod? Nekem nagy élmény volt Andival találkozni és az eddig blogban és képben kapott információkat egy kicsit élmény-közelibbé tenni. Ő is csinált képeket Szegeden is, azokat majd Te is láthatod :-)Ágival a repülőtéren sikerült összefutniuk.

 • Meta Hari szerint:

  A telefon az valahol kieshetett a zsebemből, mást nem is merek elképzelni, ámbár sose csinált ilyesmit korábban.
  Andi is már visszaért, hamarosan beszélünk mi is – meg csavargunk, már régen voltunk úgy is – és élmény-cserét tartunk Magyarországról. A repteres sztorit is hallottam, nagyon jóóóó :)

 • Meta Hari szerint:

  Azért ti csak vigyázzatok magatokra, hogy legyen kinek mesélni!

 • esőember szerint:

  Annyira “meleg”, annyira pozitív ez a bejegyzés, tetszik nagyon! Olyan téliesen ellágyulós…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Mi ez?

You are currently reading Mindjárt vége a novembernek at szalonnacukor.

Meta

%d blogger ezt kedveli: