Őfelsége adóhivatala levelezik velem

november 25, 2010 § 2 hozzászólás

szép udvarias hangnemben írtak egy sokoldalas levelet arról, hogy hogyan kell az éves fizetendő adót kiszámolni, milyen nyomtatványt kell használni és mi az éves elszámolás menete.

Már nem lepődöm meg ezen a békés levelezésen, mert azt mutatja nekem, hogy ők teszik a dolgukat, én fizetem az adót, egyszer elszámolunk és nagyjából minden rendben van. Az adóév mindig április 6-án fordul, most november van, és ideért a levél, hogy 29 font többletem van, hát akkor ők ezt szépen visszaküldik.

A következő levélben jön a csekk.

Gondolom, fordított esetben is így lenne, küldenek egy szép zöld papíros üzenetet, hogy fizessem a hiányzó részt. Arra is merek fogadni most, hogy rögtön felajánlanák, hogy ha egy összegben, akkor kedvezménnyel, ha meg nem tudom, akkor havi részletekben… itt még az éves helyi adót is lehet kedves részletekben fizetni, vagy ha elmaradás halmozódik fel, adnak kedvezményt, csak mindenképpen fizessen a polgár valamennyit. Ezt onnan tudom, hogy rendre érkeznek felszólító levelek mindenféle tartozásokról az előző lakók nevére. Gyakran bele is nézek ezekbe a borítékokba, hogy mégis mekkora vita lesz, ha jön a behajtó. Volt már nagy összegű banki biznisz, akkor jeleztem az érintett banknak, hogy a páciens már nem lakik itt. Azóta nem jön behajtási fenyegetés. Hát jobb így békességesen.

Amúgy már árulják a házunkat, olyan nagyon szépen tartottuk, akárhányszor jöttek az ügynökségtől, mindig ámuldoztak, hogy milyen jó állapotban hagytuk. A fő tulajdonos el akarja nyomni a piacon a kecót, gondolom pénzre van szükségük. Egyik reggel csak megjelent a tábla a kerítés melett, hogy SALE. Az alvállalkozó ingatlaniroda ki is jött fényképezni pár nappal később, még pár napra rá már meg is jelentek a képek a neten. A legkisebb alvállalkozó iroda, akinél a szerződést kötöttük, nem is tudott az egészről, és küldte ki a levelét, hogy akarunk-e maradni és kössünk-e új szerződést. Hát majd kiderül, álnaivak voltak-e vagy mi lesz az ingatlanpiacon.

Mi mindjárt megyünk szerződni ismét, szeretünk itt lakni, együtt. Január végéig biztosan.

Hoztam Magyarországról egy kiló mákot darálva, az első guba már el is fogyott, de karácsonyra bejgli lesz. Darált dió is érkezik hamarosan. Valamint ellepték a dekoráció mikulások az ablakainkat. És jött négy magyar könyv a Silenos Kiadótól, jókora meglepetéssel, mert csak kettőről volt szó… és majd írok róluk.

Reklámok

  • bluemoon szerint:

    Egyre inkább vágyódok innen el. Mert máshol máshogy mennek a dolgok. És az jobban tetszene.

  • Meta Hari szerint:

    jajj, ez nagyon nehéz döntés, de nem lehetetlen… bár ahogy a mostani napi politikát nézem… talán még nem késő. amit viszont látok innen, hogy nagyon sokan jönnek el onnan… ami itt van: szinte minden rendesen működik, ami a kis állampolgár szintjén van, hivatalok, bankok, ügyintézés. a biztosító, na az nem. az egészségügyet meg még nem tudom, de amit eddig hallottam mástól, az nem volt túl rossz.
    ám ez se a létező világok legjobbika, már rájöttem, de mivel annyival jobb, mint a régi, hogy nincs értelme visszacsinálni és egyelőre amíg nem gyűlik össze megfelelő számú pityorka a matracom alatt, addig nem is keresem tovább az Eldorádót, elég nekem a határon egy kis hely :)
    ami meg otthon megy… nagyon szomorú és nagyon ideges vagyok. ja és még annyit, hogy gyűjtjük az utcakövet, hogy ha majd kell odahaza, akkor el tudjuk küldeni. monnyon le!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Mi ez?

You are currently reading Őfelsége adóhivatala levelezik velem at szalonnacukor.

Meta

%d blogger ezt kedveli: