a vasárnap az itt annyira szent

október 11, 2010 § 2 hozzászólás

hogy a bevásárlási szabadidő eltöltés sem nagyon lehetséges, csakis kis sarki boltokban. gondoltam még háromkor, leugrok a sarki lidl-be tejért, kenyér, de ötkor már bezárt és akkor még el se indultam. gondoltam, átugrok akkor a szomszéd falu közepén lévő teszkóba, az amúgy non-stop, csak pont vasárnap zár hatkor. és akkor már fél hét volt. gyalogosan baktattam visszafelé, buszjegyspórolás fennforgás miatt, aztán egy sarki közértben vettem mindenféle jóságot, pekándiós vaníliás lepényt meg görög salátát, össze-vissza mindent, meg egy angol süteménységhez hozzávalókat. azt majd holnap.

na és erre még mindig nem tudom, hogy mit szeretnék enni, csak vergődöm a maradékok és a hűtőajtó-nyitogatás között, na erre szembejön a malackaraj és ott egy hozzászólás, azóta a nyálamat csorgatom, szalonnán kívül minden van… ! A hagymás bab igazi multikulti. Remélem holnap nagyon éhes leszek…

Csak, hogy a Bajaiak nem midig halat zabálnak…

Hagymás bab bográcsban: Egyszerű, mint a lapátnyél, többször megcsináltuk a Dunán, tényleg jó.

-Leáztatod a babot, (mezei tarkabab) előző este, a mosogatás után.
– Negyed kiló kolozsvárit rössre pirongatsz.
– Beleraksz annyi kockára vágott hagymát, amennyit nem szégyellsz, + még egy fejet
– Amikor az egész olyan, hogy egy szelet kenyérrel, vakon is nekimennél, akkor ráborítod a babot, és adsz neki annyi vizet, hogy három ujjnyival ellepje
– ÉSSZEL rakod a tüzet (!!!) vagy két órán keresztül, és amikor először zubog, adsz neki három-négy evőkanál paprikát és egy jó fej fokhagymát durvára vágva. Fontos, hogy ne a legrészegebb rakja a tüzet.
– Mikor a bab puha, és ha van kinn liszt, három-négy evőkanalat összekeversz egy nagy pohár vízzel és óvatosan kevergetve beleöntöd. Ez az a pont, ahol le is kell venni a háromlábról.
– Mire ehetőre hűl, készen van!

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Mi ez?

You are currently reading a vasárnap az itt annyira szent at szalonnacukor.

Meta

%d blogger ezt kedveli: