valahogy így

szeptember 17, 2010 § 2 hozzászólás

Az utóbbi hetekben kissé nyúzódottak a nyelvi idegeim. Kezdve a ramadan miatt kialakult stressztől – amikor is a böjtölők munkahelyi viselkedése miatt úgy éreztem magam, mint aki szellemeket rugdos – az angol nyelvi tréningem laposodásán keresztül a tegnap esti élményemig, amely hangos kiabálásba fulladt részemről. Teljesen úgy érzem magam, mint a nő a filmből (Hitchcock – Madarak), támadnak a csőrök. Sok paki-indiai-bangla csajjal vagyok körülvéve mostanában a kasszasoron, sőt nemcsak csajok, hanem fiúk is vannak. És  mindegyik beszél folyamatosan, mint aki rádiót reggelizett. Aztán beszél a vendég, afrikai dumák, beszél a konyhám is, illetve inkább félrebeszél, mert legtöbbször máskor hallanak meg rendeléseket, mint amikor kellene és persze hogy mást. Ezeknek mind beszélnem kell, vissza, egyiknek hogy hagyja abba a beszédet, a másiktól megtudni, hogy vajon valójában mit is akar, a harmadik bandát meg el kell irányítanom a konyhánál melegebb éghajlatra néha. És hiába érek el tíz perc nyugalmat, amikor is a kommunikáció a korrekt mederben és nyugodtan folyik, haladnak előre a műszak dolgai, cseng a kassza, sül a hús…. egyik mindig újrakezdi és akkor megint az összes belekezd a dumába, úgy, hogy még a saját gondolataimat se értem. Tégy igazságot egy talicska aprómajom között, amikor közéjük dobnak egy banánt! Kérj csendes figyelmet muszlim spinék között. Parancsolj nőként egy közép-ázsiai férfinak – … a lottóötös gyakoribb. Még az Úristen is inkább autópályát épít Kalifornia és Hawaii között. A főnök elvárásai meg szintén az egekben…

Úgy érzem, sürgős szükségem van szabadságra, mind agyilag, mind nyelvileg. Ja de persze kreatív szabadnapra is, ami mostanában erőteljesen megfogyatkozott és akkor hol van még karácsony! Néha vannak remek félnapok, aztán hetekig semmi. Mindig azzal nyugtatom magam, hogy ez az ára annak, hogy a bankszámlám csendes hízásnak indult.

*

Mire sikerült összevadászni egy fél óra nyugalmat, leírni a képhez tartozó tegnapi gondolataimat, máris történik az élet tovább.

Becsengetett két adománygyűjtő csaj, profin barátságosak és nyaggatósok – hát úgy leráztam őket a magyar akcentusommal és hogy nem érteni én jól angolt… kicsit mondjuk rátettem a fogalmazásra, de hamar lekoptak. Szőrös lett a szívem, de már adtam charity cuccokat másnak. De ez a máskor olyan nagy teher akcentus legalább ilyenkor hasznos.

Reklámok

 • Meta Hari szerint:

  Ja igen, a napokban kaptam emilben:

  Egy férfi motorozott a kaliforniai tengerpart mentén, amikor váratlanul egy felhő került a feje fölé és egy mennydörgő hang szólalt meg:
  – Mert te mindig hűséges voltál hozzám, teljesítem egy kívánságodat.
  A motoros lehúzódott az úttest szélére és így válaszolt:
  – Építs nekem egy hidat Kalifornia és Hawaii közé,hogy bármikor átugorhassak a szigetre.
  Az Úr így szólt:
  – A kérésed igencsak anyagi dolgokra épül, gondold el, mekkora létesítmény lenne… Az óceán aljára levinni a tartóoszlopokat és az a rengeteg beton, aszfalt és acél. Természetfeletti dolognak vélnék. Meg tudnám csinálni, de még nekem is nehéz lenne. Gondolkodj kicsit, hátha eszedbe jut valami más, amivel az emberiség jövőjét tudnád elősegíteni.
  A motoros elég sokáig gondolkodott, végül így szólt:
  – Uram! Azt kívánom, hogy minden férfi megérthesse az asszonyokat. Tudni szeretném, hogy mire gondolnak, mit éreznek legbelül, amikor csak némán néznek rám vagy amikor sírnak, nevetnek vagy amikor rosszat mondok… És hogy hogyan tudnám a nőket boldoggá, kiegyensúlyozottá tenni.
  Erre az Úr így válaszolt:
  – Hány sávot akarsz a hídon?

 • Fejérné Vera szerint:

  Látom a humorod a régi :-) Már hallottam, de nagyon aranyos. Mikor kell kezdeni vágni a centit? Mikor jöttök legközelebb? Andi is nagyon el van veszve.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Mi ez?

You are currently reading valahogy így at szalonnacukor.

Meta

%d blogger ezt kedveli: