Bank Holiday Monday és egy karácsony-hosszúságú hétvége

szeptember 2, 2010 § Hozzászólás

Augusztus utolsó hétfője mindig Bank Holiday Angliában, és ez kerek-perec azt jelenti, hogy egy kiadós bevásárlással zárják a nyarat az angolok. Az utolsó szabadságos hét után még van egy nap, amikor nem kell dolgozni, csak figyelni a SALE táblákat erősen. Erősen kiárusítják a nyári készleteket, a világ azon szerencsés felében élők, akiknél a nyár az kábé októberig el tud tartani, azon turistáknak ez a nap maga a paradicsom.

Az Oxford Street – Regent Street – Piccadilly háromszögben komolyan el lehet veszni, ténylegesen a degeszre tömött bankkártya ez esetben nem mentőöv, hanemhogy inkább horgonysúly.

Jómagam is.

Az igazi kolbászkarácsonyos hétvége már elkezdődött csütörtök este. Szép keretes szerkezetben telt a hétvége, mert hát kaptunk jó nevelést és iskoláztatást ifjúkorunkban, nem hozhattunk szégyent. Barátosnés nyaralást hogy lehet máshogy kezdeni, mint a The Shakespeare-ben és hogy lehet máshogy lezárni, mint a The Shakespeare-ben. Jóféle londoni ale-val, csakis!

Közben volt minden, ale, sör, guinness, cider, ez mindenféle sorrenben, turista-standardok, úgymint a BigBen-FuckinghamPalace-Westminster szentháromság, aztán Soho és Covent Garden és West End és under- és overground plusz double decker minden mennyiségben. Volt a listán még múzeum, kipipálva, távol-keleti konyhák látogatása, egy kivételével szájnyalogatós volt mindegyik, betonbunker-hasznosságú tipikus angol reggeli, bevásárlás persze, jaj amit meg kihagytam, biztos megvan fényképen.

A karácsony csak azért tart három napig, mert annál hosszabban tudatmódosítás nélkül nem lennénk képesek elviselni a tömény jóságot. Ja tényleg, a pálinkát majd’ elfelejtettem, amit társaságban, röhögve…

A Camden Market rövid kitérőjéről csak annyit, hogy igen hangulatos és marasztaló pubba tévedtünk egy vonatpótló busz eldugottan ideiglenes megállójában. Majd visszamegyünk. A tető egy turulsas volt, vagy ilyesmi. A kanapéba süppedve lőttem a képet, a rántotthús utáni vasárnap délutánt idézte, a szakirodalom idillnek nevezi ezt.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Mi ez?

You are currently reading Bank Holiday Monday és egy karácsony-hosszúságú hétvége at szalonnacukor.

Meta

%d blogger ezt kedveli: