Folyományok

május 31, 2010 § 3 hozzászólás

– az Al-Kaida nem talált rám, az APEH igen. Most intenzíven agresszív levelekkel zéssel nyaggatnak, mintha még otthon lennék. Erősen vért izzadtam, mire kihámoztam a levélből, hogy ki az alany és a tárgy és a többszörösen összetett halmozott jogásznyelven (amin régen még évődve röhögtem) bosszankodtam egy sort. Az egészségügyi államkassza erősen konghat, ha már tőlem is pénzt követelnek, olyan dologért (eü járulék), amit nem veszek igénybe. És nem is fogok, ha így folytatják, megvárom a brit passportot inkább.

– az angol adóbevallás olyan egyszerű, hogy levonják az adót a fizetésből az adószámnak és kódnak megfelelően, majd év végén küld a munkáltató egy elszámolást a befizetett pénzről. Ezt az adózó, azazhogy én egy internetes honlapon ellenőrzi (hat-hét soros interaktív táblázat) és ha úgy találja, hogy több adót fizetett be, mint amennyit kellett volna, küld az adóhatóságnak egy levelet, hogy ő márpedig ezt kéri vissza. Oszt ennyi. Ebből kifolyólag én is kérek vissza egy kis pénzt, amikor két helyen dolgoztam egyszerre, két adót fizettem, na az egyiket visszaadják. 90 nap alatt és elméletileg szó nélkül. A többletes TB-t is vissza lehet kérni, de ez most nálam olyan kicsi összeg, hogy a postaköltséget sem éri meg.

– már közel egy hónapja hivatalos angol munkavállaló vagyok, semmi megszorítás, minden állami munka-támogatás pontosan ugyanúgy jár, mint az ángliusoknak, ennek folyományaként megittam egy fél doboz sört (brr volt) és egy fél üveg rozét. Meg három kávét és folytattam a tanulást a mekis előléptetéshez. Ha a folyománynak további folyománya is lehet, mert mondjuk Murphy nem él már és nem érvényesek a törvényei többet, akkor ettől a héttől keményen belekezdek a vagyonosodásba, többet teszek félre, mint szoktam.

– e fenti dolgon azért kellett elgondolkodnom, mert azt olvastam a magyar hírek között, hogy a kormány fontolgatja a magánnyugdíjpénztárak államosítását. Első olvasásra megijedtem, hát már ezt is el akarják venni?! Egyetemista koromban elvették a szabad ösztöndíjfelhasználás jogát és tandíjat és munkát kellett vállalnom, pár évvel később az új kormány elvette az ingyenes posztgrad képzés lehetőségét, majd még később az államilag támogatott lakáshitel mézesmadzagját is elvágták, nesze neked és munkanélküliségi kenyerem is volt, ehhe, na most már a jövőmet is felélik mások (nyugdíj), hát érdemes egyáltalán előre… valamit… tervezni?

– tájékozódnom kell gyorsan, melyik svájci bankba tegyek betétet, nyugdíjat hogy csináljak magamnak, éget a kérdés, most még bírok előre takarékoskodni, később ki tudja mi lesz… az angol nyugdíjhoz egy lépéssel közelebb kerültem, már csak 29 évet kell itt eltölteni és jár és egyelőre még sok jár… vagy majd a világgazdasági válság megoldja ezt is… vagy megyek a sárgák földjére, ott nem fenyeget elöregedő társadalom és kimerülő államkassza.

– ennek a sok bürokratikus agyalásnak az lett a vége, hogy elálmosodtam és a holnapi jó hírek megírásának reményében most inkább elmegyek aludni és egy nappal máris több az X a naptárban. Hogy végzek-e a naptárral? Nem tudom, még mindig nem tudom…

Reklámok

 • bluemoon szerint:

  Először is gratulálok! Másodszor, ha átküldöd a levelet e-mailben megnézem, hátha megértem, vagy megkérdezem a könyvelőmtől, és elküldöm a megfejtést. ( csak a jövő hétre várd tőlem a megfejtést)
  Harmadszor, vagyonosodjál szépen, és kezdd el az öreg napjaidra való megtakarítást. Te még megteheted, elég fiatal vagy hozzá. Ne számíts te nyugdíjra sehol. Saso írt erről egy posztot:
  http://saso63.freeblog.hu/archives/2010/05/31/mindhalalig/
  Úgyhogy éld az életed, és a pénzt gyűjtsd ne az ikszekkel problémázz, hogy akkor hagyhasd abba a munkát, amikor csak akarod.
  Egyébként meg: szép az élet! :))

  • Meta Hari szerint:

   hihetetlen vagy, még onnan a horvát tengerpartról is ügyeket viszel :)) naháp, az élet tényleg szép, ne állítsa senki az ellenkezőjét, aztán majd mindjárt vége a pénzügyi nyavalygásnak és jelentkezem, illetve az apekkmonnyonle :))

 • bluemoon szerint:

  Tudod, az ember és a bőréből való kibújás lehetetlensége…:) De azóta már sajna itthon vagyok, úgyhogy MHK! ( fiatalabbak kedvéért: Munkára Harcra Kész)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Mi ez?

You are currently reading Folyományok at szalonnacukor.

Meta

%d blogger ezt kedveli: