Pop India!

május 1, 2010 § Hozzászólás

Kellemes május elseje alkalmából kívánok mindenkinek! Nálunk is felkapcsolták már a nyarat, meleg van, nem kell a pulóver nappal, nagyszerű angol klíma van. Most már esik, azt mondom végre. Az emberek hangulatáról is leszakadt kicsit a nyomás, ma remek táncos-zenés műszakvégét tartottak a kollégáim a pihenőben. Ott az internet egy köz-gépen és a youtube recseg rajta. Annyiféle zenével, ahány náció dolgozik nálunk. Sok, sok, sok, vagy még annál is több.

Úgy adódott, hogy az Afrika-szekció összeült az Isztáni-szekcióval és tanították egymásnak a zenét vagy a táncot. Könnyen ment, mire végeztem az átöltözéssel és eltelt egy zeneszám majdnem fele, a refrént mindkét lány hangosan nyomta.

Olyan mozgalmas és vidám popzenék következnek, amelyektől igencsak nehéz nyugton maradni a fotelban. Legalább belülről egy kis hastánc, titokban, hmm:

Lal Dupatta

Bole Chudiyaan Song (itt van egy német felirattal – a két nyelv eltérő hangzása külön csemege képzeletben)

Kuch Kuch Hota Hai

Elmesélték közben, hogy a legnépszerűbb filmek zenéi ezek, Bollywood legnagyobb popslágerei, otthon náluk ez folyik a kereskedelmi rádiócsapokból. Lesz olyan szerencsém, hogy megnézhetem dvd-ről az eredetiket. Első, második, harmadik hallásra is tetszik, leginkább a vidám dallamaik. Úgy szoktak mulatni, hogy ha tánczene csendül fel, mindenki táncra perdül, férfiak, fiúk, lányok, asszonyok, nagyik és akinek van legalább egy testrésze, amit rázni tud, az rázza. Akinek nincs, az tapsol, ez a minimum.

A fiatal fiúkollégáimon csíptem el azt a tekintetet, amelyet guvadva vetnek a monitorra, amikor az énekes lányok beindítják a csípejüket. Speciális látvány, ha lehetne a monitorral szexelni, hát egyáltalán nem tartom kizártnak azon tekintetek után, hogy.

Továbbá megfigyelhető az amerikai pop hatása, a diszkóritmus beszivárgása, és ha összehasonlítom az ángliusföldi kereskedelmi csaprádiókhoz tartozó klipeket, ugyanazon táncos mozdulatsorokat találok. Azt hiszem, Lady Gaga látványos show-kat csinál, de a szári sokkal szebb. A többi tán ugyanaz.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Mi ez?

You are currently reading Pop India! at szalonnacukor.

Meta

%d blogger ezt kedveli: