Ördög és pakol

április 29, 2010 § 6 hozzászólás

Már egy hete csak a mamára gondolok… majdnem. Hanem inkább kinyitva hever a bőrönd a szobában, jártamban-keltemben hajigálom befelé a cuccokat és ellenőrző listákat sárgacetlizek. Közeleg a repülés ideje, el kell tervezni nemcsak a az addig hátra lévő napokat és a kirándulás napjait, hanem mire hazaérek, addigra is el kell intézni a csipcsup rezsibefizetést például és nem szabad elkanászodni hagyni az angol pénznyelő szervezeteket sem. Nem utolsó sorban mosni kell.

De nem lenne a Szent Szabadnap hétfője mászkálós, ha nem a mi napunk lenne ez a hétfő. Megint jött egy, megint mentünk. Képek folyamatban.

Szerdára ezen felül adódott még egy fél szabadnapnyi idő, amolyan zseb-városnézés. Célzottan most már harmadik nekifutásra elmentünk a Photographers’ Gallery-be, ahol megtekintettük a német tőzsde által szponzorált fotográfiai díj győztes alkotásait. A falról felszedett tájékoztató programfüzeteket érdekesebbnek találtam. A könyvesboltjuk eléggé lenyűgöző választékot tartalmaz, ugyan a város legjobb fotós könyvesboltjának mondják magukat, nem értek egyet.

Nem sokkal később nevet kapott az a tendenciánk, amely szerint ha egy kis utcába csak úgy befordulunk és a tanácstalanságot akarjuk ezzel megkerülni, akkor

– vagy egy kitűnő kulináris élményű kisvendéglőbe botlunk,

– vagy valami agyament és szájtátó félamatőr-profi kiállításra cseppenünk be,

– vagy seholnemjegyzet fantasztikusságok tárulnak az objektíveink elé, persze az ingyenes látványosságok kategóriájába.

Tehát már van Kis Utcába Befordulni Nagy Kaland Mindig házi alaptörvényünk. Ezzel a lendülettel bementünk a Carnaby Street bevásárlókerületecskének sarkán található Liberty-be, amely iszonyat régi épület és azt saccoltam rá, hogy a pláza őse. Olyan kreatív bútor válogatást találtunk a tetőtérben, hogy tátott objektívvel tudtam csak álmélkodni.

Képek már vannak internetesítve, feliratok hozzájuk még nem.

Reklámok

 • Fejérné Vera szerint:

  Nem csodálom, hogy elbűvölt benneteket ez a bútorbolt, tudnék választani én is :-)Arról a különleges formájú hintaszékről látom több fotó is készült, nekem is tetszik, de nagyon jó asztalokat és székeket is láttam. Igazán kedves, hogy megosztod velünk is a látottakat.Remélem majd az olasz élmények is megjelennek a képeken, egyedül indulsz felfedező túrára?

  • Meta Hari szerint:

   na ez a bútoros történet ez teljesen véletlenül pottyant az ölünkbe. árcédulák is voltak, nem mondom, némelyiknek három számjegyes volt a címkéje, a nagyobb darabok nem szégyellték magukat ezer font fölé menni, azokat már nem mertem fényképezni. kopott NDK-s sörpad háromszáznál több fontért, na ez meg sznobság. de azért nagyon látványos volt.
   persze hogy fogok fotózni Olaszországban, naná ezért megyünk oda, a régi olaszhon járó buszos bandámmal :)

 • rhumel szerint:

  Meta, valami szabadnapfélét én is kibírnék…
  Annyira futja, hogy reggelente idekukkantok és kész. Dógom van, doszt. /Nem panasz!:) /A képeket talán majd otthon megnézem. (Ha meggyógyul a gépünk, mára talán lesz megint. És akkor még a már egyáltalán nem aktuális sonka-kalács képeket is elküldhetném végre. Mert az ígéret szép szó, ugye:)

  • Meta Hari szerint:

   ígéret szép szó, sonkával takarni úgy jó! ja és végre egyszercsak majd utolérjük magunkat és egymást levéllel :)) ez már ereklye lesz, sejtem ;) a levél előtti írások a levélről, ami majd menni fog… olyan tolsztojos báj lengi be az egészet, szeretem :)) szóval már én is írom… :))
   szabadnap legyen, legalább egy!

 • rhumel szerint:

  Tolsztojos báj:)) Hát röhögnöm kellett, hajnalban! Ez nagyon tetszik!
  A báj,mint szó maga,az se semmi,no és általában mindketten “kifejezetten” bájosan írunk. A levélírás-előkészítést, a jelzéseket a készülő, már majdnem elkezdett-megírandó leveleinkről viszont tényleg belengi tolsztoj-féle báj – találó, Mása, galambocskám.
  Írok, meglásd, hamar:
  Olga

  (Hogy ez csehovi névhasználat?! Annál jobb:)Sőt: Sirály…)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Mi ez?

You are currently reading Ördög és pakol at szalonnacukor.

Meta

%d blogger ezt kedveli: