Brixton Village Market – halpiaci kiállítás

március 2, 2010 § 3 hozzászólás

Nagyon szép nap volt a hétfő, fényes, szeles néhol és végre elkezdhettük a mászkálást, Madaras Barátném is kimászott végre a betegágyból és nekem sincsen már szörcs sehol az arcomban. Első és egyetlen szabadnapunkon egy rövid brixtoni szájtátást tartottunk a piacon. Waxokat nézegettünk, ihletet is kaptunk, aztán végül otthon egy nagy tepsit telefőztem rakott hússal – megettük, gömbölyödünk.
A kerti állatsereglet már átesett a megfigyelésen és a meghatározáson, most akkor már felismerem az örvös galambot is – aki vagy ami egy nagy kövér szürke tollas állat és himbálózik a fa ágán fel és le, de van a nyakán egy szalag tollból. Eddig nem tudtam, milyen fajta madár, én csak azt saccolgattam, érdemes-e megfogni, van-e akkora tepsink, vagy egyáltalán megkopasztva kiadós egy állat e.
Meg a feketerigónk. Minden reggel püntyörög egy kicsit a kis fán a kertben, amikor felkelek és kisaccolok az ablakon a felöltözés rétegei miatt, mindig ott van. Majdnemhogy mindjárt beszélgetésbe fogunk elegyedni. Tudom, nem véletlen.
A cinege meg a vörösbegy apró fűtartozék lassacskán, minden kiszórt kenyérvéget felszednek. Meg a mókusok. Meg a kövér szomszédmacskája.
A rókák kint az utcán pofátlan ragadozók, és ráadásul műszaki kiképzést kaptak géntechnikailag, ugyanis akármilyen bonyolult kukát tesznek az utcára, ezek a jószágok simán képesek kikukázni belőlük az élelmiszermaradékot. Mint a hiénák, szinte. Nem szimpatizálok velük, ráadásul a téli bundájuk a koszosszürke és az ótvarbarna között egyáltalán nem aranyos. A rajzfilmbeli vukok egy vicc.
A szarkák legalább elegáns fekete-fehérben járnak. A piacon meg láttunk egy sor aranyhalat. Kövéret, persze, meg rózsaszínűt és volt rendesen olajszag is a környéken.

Más egyéb nem történt. Hamar vége lett a hétfőnek. Kedd hosszú munkanap volt. Még öt ilyen jön.

Reklámok

  • Vera szerint:

    Örömmel látom, hallom, hogy gyógyultok és hangolódtok a tavaszra. Andi mellett madarásszá képezheted magad, én meg a falon hálásan nézegetem az ajándék naptárat :-)és az ablak alatt a mi madarainkat (tengelicek)a nagy platánon való lakmározás közepette és a rengeteg rigónkat a tuják között. Közben tervezgetem a jövőt, hátha mire hazajössz már utbaesünk a Dunántúlon egy hazautazós programban:-)

  • rhumel szerint:

    Jól tudod, a rigó nem véletlen.:)
    /Én tényleg beszélek is vele… Mikor elkísér, az utcán is./

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Mi ez?

You are currently reading Brixton Village Market – halpiaci kiállítás at szalonnacukor.

Meta

%d blogger ezt kedveli: