Az modern művészeti életrűl

február 10, 2010 § Hozzászólás

Hosszas története lesz nálam a Tate Modern kiállító-komplexumnak, amolyan házi legendárium. Amikor először megpillantottam, még fogalmam se volt, hogy az a ronda nagy sötétbarna épület micsoda. A térképeket böngészve akadtam a nevére, majd aztán olvastam róla ezt-azt, legfőképpen annyit, hogy régebben erőmű volt, azután új életet kapott. A Tate Modern izzasztó kontraszt a St. Paul Katedrálisnak, most még átvitt értelemben is. A mai The Times-ban olvastam, hogy megnyílt egy örmény-amerikai festő kiállítása, Arshile Gorky a festő és az amerikai absztrakt expresszionizmus a stílusa. Pfff.
A cikkhez mellékelt fénykép egy Kandinszkij-alkotásra hasonlított, ebből aztán lehet következtetni, hogy a kíváncsiságom felkelt. Google az én barátom, így mindjárt válogathattam, hamarosan kell találnom kedvencet is. A rövid életrajzára is ráleltem, megdöbbentő dolgok állnak benne (örmény népirtás, nyomorgás), legvégül annyi csak, hogy a festő lógva fejezte be az életét és a képeivel a gyermekkorában átélt haláltábori élményeit (is) próbálta nekünk elmondani.

10 font, az utazgatással együtt 3 óra munkám bére, most itt tanakodom magamban, hogy mikor menjek el megnézni és mennyi kolbászról kell lemondtani (nem túl sokról). A múzeumshop a veszélyes tényező, mert oda mindig be kell menni… A házi legendáriumban meg már úgy van, hogy ha egyszer eljutunk a Tate Modernbe, akkor onnan a biztonsági őr rak ki minket a záróra miatt. Legalábbis kétszer volt már, hogy elindultunk és nem értünk oda, valamint legalább kétszer az, hogy záróra-végünk volt. Nem is. Háromszor. Most akkor megint lesz egy, és még mindig nem láttuk az egészet. Pfff.

*

update. És most lengesse meg az egerét igenlően az, aki szerint Sajdik Ferenc szintén egy absztrakt expresszionista művész.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Mi ez?

You are currently reading Az modern művészeti életrűl at szalonnacukor.

Meta

%d blogger ezt kedveli: