Webcam Show

január 14, 2010 § Hozzászólás

A telefonomra nemrég telepítettem egy webkamerás alkalmazást, mostantól világméretűvé tettem a kukkolást, választhatok és nézhetem az alig pár perces képeket, gyakorlatilag bárhonnan a Földről. Ha már végképp semmit sem tudok csinálni, se olvasni, se angolozni a buszon hazafelé, nos, akkor jön ez a kicsike program és gyakorlatilag a zsebemből figyelem a világot. A londoni talált kamerák közül le is töltöttem pár érdekeset. Mindjárt az elsőn sokat kellett gondolkodnom, hol van a kamera. De azután megvilágosodott a szürke, hogy mivel a kép bal szélén látszik a Big Ben tornyának egy centije, akkor ott szemben balra az a Parlament nagy tornya és jobbra fent a Westminster Abbey van. uhh. És lent pont a nagy csomópont, és ahhá, ez akkor egy traffic camera, ezt mutogatják is a közlekedési híreknél a tévében.

A Trafalgar Square pont ilyen unalmasan szürke az év többi esős napjaiban is. Balra a szökőkút mellett van a Nelson admirális szobra, hihetetlenül böki a csőrömet, hogy általam lefotózhatatlanul magas. Egyszer London farkának tituláltam, hallván-olvasván, mekkora nagy dicsekvés céljából szoborták oda ezt az emlékművet. A buszok legalább szép pirosak.

Az örök kedvenc, a Piccadilly. Ez a hely viszont sohasem ilyen szürke. Hanem inkább neoncsillogósan fényes. Kicsi hely, de jó. Most már eléggé hiányoznak a magyar barátaim, jó lenne, ha hamarosan megint mehetnék erre a térre. Találkozni Ahogy Szoktuk alkalomból.

Ez a nagy autóút állandó szereplője a közlekedési híreknek. A városba északról beáramló forgalom egyik legnagyobb csomópontja. Ha itt valami történik, akkor az egész napi dugókat eredményez.

A Bow Flyover pedig az egyik legforgalmasabb átkelő a Temzén, a Blackwall Tunnel alagút része. Ha itt történik valami, akkor a dél-londoni élet lassul meg dugók miatt. Sokszor látom ezt is a BBC hírműsorában, feltűnt már, hogy folyamatosan tele vannak buszokkal az utak. Ez nevetős téma, főleg hogy odahaza éppen békávésztrájk van, itt meg általában minden öt percre pontos. Minél mélyebbre megyünk a föld alá, annál pontosabb.

A legutolsó kép a Stratfordnál épülő olimpiai falu.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Mi ez?

You are currently reading Webcam Show at szalonnacukor.

Meta

%d blogger ezt kedveli: