Az eső foga fehérje

november 30, 2009 § Hozzászólás

Még mindig hétfő van és még mindig esik. Reggel a buszon azon gondolkodtam, hogy most már egy kicsit mindig így lesz, hogy a reggeleket egy ázott piros dobozban fogom tölteni, amikor is kint sötét van és zuhog, bent világos van és párás. Olvasok, a kabátba belevacogok, felébredek és a kávéra gondolok, aztán leszállok és beállok a konyhába és amikor majd vége lesz a neonfényben úszó zsírkergetésnek és hússzagnak, akkor majd beszállok újra egy piros dobozba, ázott lesz valószínű, aztán az majd jól hazavisz, mosok-fürdök-belefekszem, alvás.

December 3-án indul a Nagy Karácsonyi Shopping Rally, felállítanak egy norvégiai fenyőfát a Trafalgar téren (a norvégok hálásak nagyon, hogy angol katonák elzavarták a nácikat az országukból, kifejezik egy fenyő legyilkolásával), rendeznek kivilágított – csilingelős ünnepséget, este hatkor, talán lesz kedvem elmenni munka után, Brixtonból már nincsen messze. Másnap aztán az üzletek kicsinosítják az árukészleteiket, következhet az árcédula-aggatás, majd december ötödikétől eldördül a rajtpisztoly, a népek feltankolt bevásárló kocsikkal (trolley) állnak a rajtnál. Lezárják az Oxford Streetet és a Regent Streetet, kinyitják a boltokat és a Boxing Day napjáig be sem csukják őket. December 25.

Azután majd január negyedikén már mindenki kijózanodva kezdi az új évet egy hatalmas árleszállításos ráadás ámokfutással. Nekünk is eddig tart a sűrű munka, január közepéig. Utána jöhet a karácsony.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Mi ez?

You are currently reading Az eső foga fehérje at szalonnacukor.

Meta

%d blogger ezt kedveli: