Keddi keddve

augusztus 25, 2009 § 2 hozzászólás

Ezen a napon mindig az a mottó, hogy ‘Megjön a kedve, ha vár a keddre, mert minden kedden más és más kedvezménnyel kedveskedik…’
*
Megtaláltam a csillag gombot a lassan széthaló billentyűzetemen, hurrá, évek múlva, na most persze használom mindenhol.
*
Már a múlt héten is benne volt a levegőben – főleg huszadika óta – egy kis nyüsszögés és hangulatromlás, de nagyon hullámosan telnek a kedélynapok. Van ilyen, sőt, még jó hogy van, különben sótlan lenne az Élet, közhelytakaróm alá bújva várom a meleget és az alvást, sok esetben ez segít. A távolugrók dobbantása ez, amikor rátrappolnak a deszkára és az visszaüt. Mire elmúlik az érintés zsibbadása, már méterekkel arrébb… a téma csak emlékeztető.
*
Ami mára erőst kikristályosodott, az annyi, hogy jobb a dolgokat néha befejezni, mert a félségek és a fejezetlen tárgyak el tudják úgy lepni a környezetet, hogy az már kupi. Szóval ma erőst takarítanom kell, mosógépet etetni és fürdőszobát szőrteleníteni, ablaktábla csillogást törölni újságpapírral és pókvacsorát elküldeni a kukába. Ja van egy fél sült halam a hűtőben, azt is leküldeni, majd egy nagy bögre angol teával fotelba süllyedni és szeptember végét tervezgetni kell. Hosszú nap lesz, de tegnap jó volt, ismét mászkáltunk, számokra és állatokra vadásztunk, elfáradtunk, kínait kajáltunk és metróban röhögtünk. Ez utóbbi frenetikus volt, meg se merem tudni, sikerültek-e a képek. Az ánglius népek csendben tűrték, moccanni se mertek. Még jó, hogy leszálltunk két megálló után.
*
Az angoltanulás pauzálva nem hasznos. Újra kell kezdeni, és lekardozni a lustaság miatti lelkiismeret-sárkányt. El kell ásni a vulkán mélyére a ‘milettvolnaha’ kérdéseimet, még ez alá kell tolni az ‘érdemesvolte’ aggályokat, hagyni a fenébe mindent, ami múlt, csak itt, csak most az van, hogy szezámmagok és félanalfabetizmus. Az akadálypálya egyik kerítése és ez egyáltalán nem alacsony, másik út sehol, nem létezik.
*
Tegnap szóba került a Beatles, elmegyünk majd az Abbey Roadra, szépen turistáskodunk, mint a többiek. Ma meg találtam egy olyan kis zenét, amely erősen hajaz a beatlesi gitározásra, kifejezetten jó takarításra és amikor kint csepereg az eső olyan kabát alá bújós vízgömbökkel.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Mi ez?

You are currently reading Keddi keddve at szalonnacukor.

Meta

%d blogger ezt kedveli: