Egy csendes hét közepe

június 3, 2009 § Hozzászólás

Lezajlott a nagy vacok-áttelepítés, két tanulsággal, hogy de szerencsém volt, hogy inkább hoztam magammal az ágyneműt cakkpakk, mintsem az ittenire hagyatkozom, a másik meg az, hogy érdemes még egy nagytáskáravalót kispórolni a háztartáspénzből. Irdatlan sebességgel szaporodnak a ‘nélkülözhetetlen’ tárgyak az ember lánya körül… jaj, még egy papucs, jó lenne másik és nagyobb törülköző, ilyenek. Serpenyő sertepertéléshez a konyhában, nna. Hurcolkodáskor meg csak macera…

Az ideiglenes zújhelyen szépen szétszórtam mindezeket a szobában, nagyon otthonos kis majomfészek lett belőle, egye fene, legalább senki nem akar a szobámban tartózkodni, remélem. A hipószag már elmúlt, a csokimorzsa meg gyűlik.

A heti penzum felét letöltöttem a Bohócnál, holnap egy day-off, szerintem sikerülni fog végre a hivatali ügyintézés, könyvtárba kell mennem nyomtatni, meg persze megint, már megint a postára… hmbbbrrrr. lassan csökken az áradozó véleményem arról a cégről, ámbár noha jóllehet a lakcímátírási vita hatására megerősödött bennem újra a senkivagyokésidegen érzés, de van ellene tablettám és nem félek használni, a posta meg legyen inkább egy jól működő szolgáltató hivatal és kevésbé harcos bürokrata.

Vajon az freudi elírás, hogy az előbb kétszer is bürökratát gépeltem és a fenébe kívánom a hivatalnokokat…? Erre a kérdésre nem kell válaszolni.

Lassan kezd megváltozni a véleményem az ámerikai szellemről, és megvilágosodik, miért mozgok elefántszőrű zombiként az itteniek között és miért változik minden kedves gesztusom az ellenkezőjére sokszor. Meg kell hogy találjam a megoldást! (Na és no igen, pont ez a görcsös és sietős igyekezet lehet a gond…)

Az itteni Obama-kultuszról szól a következő talált karikatúra, nemrégiben egy napon kétszer is találkoztam vele.

obcomicA keddi Metro újságban meg volt egy remek és ütős karikatúra a General Motors körüli bonyodalmakról, lefényképezem, mert a netes kiadásban sem találtam meg a képet és minimál nyelvtudással is átjön a vicc belőle. Ráadásul úgy látom, hogy itt a német autóknak még az eddig ismertnél is nagyobb rajongótábora van.

×

Itt a kép, netes változatban mégis.

brookFelirat a táblán az autó tetején: Made in America (instead of Germany)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Mi ez?

You are currently reading Egy csendes hét közepe at szalonnacukor.

Meta

%d blogger ezt kedveli: