keep on moving

június 1, 2009 § 4 hozzászólás

A pünkösdi hétvége az összes életemben a költözködés jegyében telt el. A pesti nehéz dobozaim hazakerültek a családi kacsaláb mellé, a londoni szutyok-lakásból is átpakoltam egy másikba. Ez a kéthetes-zújhely egészen világos, átszalad rajta a fény, nyugati tájolású szobám a ház eredeti nappalija volt, tíz centire van az íves ablak a járdától, persze köztönk van a kert is, és végül – itt veszek levegőt – ikeafa stílusban van berendezve. A lakók is tán pont ilyenek, ikeafa belül… na lesz itt is probléma a takarítás, de a ló túlsó oldalán lesz a nyugvópont, ehh. De velük legalább lehet beszélgetni, az is igaz, hogy leginkább a pénzről és az ivásról, de ebben már alakul a rutinom.

Továbbá újabb megfigyeléseket tettem.

A londonimagyar mint faj az alábbi fő jellemzőkkel rendelkezik:

– Előszeretettel társul magyarul beszélő bérlőtársi csoportokba, majd utána sírva kérdi, miért jönnek ide a magyarok, ha nem tudnak angolul? miért köcsög a főbérlő? miért nincs itt olyan kaja, mint otthon?

– A legfőbb tevékenysége a munkaidőmentes napszakokban: filmnézés, majd filmnézés, végül sörivás a filmnézés után. Néha közben is.

– Információs hálózata alapvetően a többi magyar-házlakóinak viselt és ügyes dolgaira alapozódik, amely kiterjed némely munkahelyekre is és az információs hálózaton az információ áramlási sebessége néha vetekedik a fény sebességével. Magyarmagyarul megy a körbefikázás és a pletyka.

– Hosszas rábeszélés és ellenpéldák felhozatala után is úgy vélekedik, hogy az angolok hülyék. És szörnyűek és disznók. Ebbe a kategóriába simán beleértendő az országban élő összes paki, hindu, japó, feka, arab, muzi, brazza, lengyel és még a többi szleng is, a gangsta főleg. Magyarmagyarul rasszizmusnak hívják ezt.

– Hosszas rábeszélés után sem érzi azt, hogy itt tárt karokkal fogadják és nem dörgölik szóval és tettel az orra alá, hogy minekjött idegen és milyen hülye, mert nem érti a nyelvet. Holott az ország fele szintén nem tud angolul, csak a get-take-can vonalon makog.

Készítettem fényképeket a sorházunkról, a megszelidített crumpler-ről és ismét a szobáról, ma még tervezek egy posta-látogatást és egy kis homeoffice-os ügyintézést a bohócnál. Valamint, Lenny Kravitz.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Mi ez?

You are currently reading keep on moving at szalonnacukor.

Meta

%d blogger ezt kedveli: