Thurloe Square, SW7

május 20, 2009 § 2 hozzászólás

tqA Google Maps segítségével, pontosabban annak Street View opciójával lehet látni egy klassz kis képen, milyen ez a ház. A Thurloe Square, SW7 keresőszót beírva és bekapcsolva az utcanézőt, máris indulhatunk, el kell fordulni a házszámos oszlopoknál, egy kicsit menni előre, amíg láthatóvá nem válik a következő utca, a South Terrace, ezen a sarkon áll a ház. A ház hátsó része a South Kensington vasútállomásról kiinduló sinekre néz és nagyon furcsán háromszög-szerű az egész. Nehezen lehet elképzelni, hogy a legszélső szobába a muskátlin kívül még befér valami, de láttam ott függönyt, ami életet jelent, így nem elképzelhetetlen, hogy laknak abban.

Egyébként itt elképesztő helyeken tudnak lakni a népek, kicsiségben és nagyságban minden szélsőség előfordul, sőt! Pincében, lépcső alatt, padláson, galamb mellett, garázsnál és hídpárkányban, mindenféle lakást lehet találni és lakni. Jó pénzért persze, mert drága itt a lakhatás, bárhová megyünk. A magyar árakat már nem is szabad szóba hozni. A minőség az megint egy teljesen más kérdés, a patikatiszta valódiújtól az ótvar majdnembádog viskóig minden előfordul. Tapasztalataim szerint itt a “normális, alap” szint az a magyar “nyócker” kategóriával versenyez.

Illetve még egy. Itt a vasutak mellett egészen kényelmesen lehet lakni, ugyanis a vonatok nagyon csendesek. Mi is vasút mellett vagyunk, két ház van közöttünk és a sínek között. Kicsi házak, nagy sínek. Mégse halljuk a vonatok zaját, se kerékcsikorgást, se vagonhuppogást. Sőt, néha még a felüljáró hídon se halljuk a közlekedést, ha mondjuk a Gatwick Express suhan, az tényleg suhan. Egyetlen egy hangos, a szupergyors csatornaalagút-járó Eurostar villanymozdonya. A St. Pancras pályaudvaron csellengve elkaptam egy megérkezését, zúgott mint a veszett fene, no ez akkor az egyetlen eddigi kivétel. A metró sem nagyon hangos, bár az zakatol egy kicsit, főleg a felszíni részeken.

Így aztán egy cseppet sem elképzelhetetlen, hogy ebben a vasalókeskeny házban lakik jó pár ember, aki felülről tudja a menetrendet.

thurloesquare_screenshot

Reklámok

  • Melchiades szerint:

    Mindig is úgy gondoltam, hogy van valami furcsaság az angolok gondolkodásmódjában…

  • Meta Hari szerint:

    van :)) felsorolhatatlan és megszámolhatatlan dolog van fordítva és nem csak úgy simán fordítva, hanem… még mintha a feje tetején álló logikával adnák hozzá a működési irányt… jócskán kultúrsokk :))

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Mi ez?

You are currently reading Thurloe Square, SW7 at szalonnacukor.

Meta

%d blogger ezt kedveli: