16/03/2009 – TNTR

március 16, 2009 § 3 hozzászólás

Nem tetszett
– Tootingban az Upper Tooting Road. A muzulmán világ Angliába szakadt részének egy közössége lakik itt, vásárol is, üzletel itt és él az utcán, számomra első látásra bizarr. Nem az emberek, hanem a helyzet, hogy nem európaiak a mozdulatok, a beszéd. Sohasem voltam még Európán kívül, első találkozásnak furcsa volt, hát majd még szokni kell ezt is. Végül is ott többen laknak, több embernek többel jobb, bár ezt a hétfőt nem menti meg semmi.
– A National Insurance Number megszerzéséhez el kellett menni a Jobcenterbe, na ezért jártam Tootingban, a hivatal dolgozói szintén bevándorlófejűek és -testűek voltak, mégis hangos röhögéssel kommentálták a sorban álló jelentkezőket. Eléggé érthető volt sok minden, számunkra nem túl hízelgő. Aztán jött később két magyar is, hangosak voltak és hmm.. – itt kötelező a PC – pusztaian viselkedtek, ezért aztán meg se mertem szólalni magyarul. Nincs lelkiismeret-furdalásom, hogy nem álltam szóba velük. Pontosan ugyanígy nem szeretem az utcán a kőre köpködő öltönyös angolokat sem.
– Tegnaphoz mégis eszembe jutott egy NT részlet, mégpedig a Downing Street 10. Akkor bazi vaskerítéssel van lezárva, hogy simán kibírna egy sújtólég-robbanást, a turistákból lenne egy babszemnyi konzerv downing1downing2 és valahol ott bent röhöghetne a miniszterelnök a markába. A kapuőrnél gépfegyver is volt. Más nem látszott, de szerintem már a MI5 gépében ott vannak a fejem adatai, bemérték a kíváncsiskodást benne. downing41downing3A képeket kénytelen voltam a netről szedn, hogy minimálisan legyen illusztráció és senkit nem ismerek róluk :))

– A tévéből egész nap az amstetteni rém pere folyik, elemeznek, ismételnek sokat, bár még mindig nem értem, túl sok talán a jogi szakszókincs.

Tetszett

– A napsütés és a sok meleg. Végre.
– Sok aa fején láttam amerikai-zászlós kendőt vagy sapkát. Még egy írországi választási kampányban is felhasználják Obama arcát, összehasonlításképpen. A helyi politikusnak alkoholmámorba forduló zúzott arca volt a kampányképen. Kicsit se nevettem ám.
– Az egyik fajta zacskós leves curry nélkül egészen ehető, még nem kedvenc, de uzsonnára jó volt. E-levesek, hejj, de kevés penny mind! Ráadásul a tonhalas-majonézes-kukoricás Lidl-szendvics kifogás nélkül – jó.
– Meg kell még tudnom, mi is az a minicab.
– A tévéből nemcsak az a per folyik, hanem az is, hogy tovább kívánják korlátozni az alkoholfogyasztási lehetőségeket. Bár lehet, hogy mégis inkább a másik rovatba kellene ezt írnom. Itt igen komoly kampány folyik a dohányzás ellen, képekkel, kis hirdetésekkel, filmekkel, sőt láttam már kampánybuszt is, ahol emberek mondták el a többieknek, hogy ők miért nem dohányolnak többet, ezt vette a tévé is. Amiért mégis rosszat sejtek, az az, hogy annyira sokat ismétlik a hamutartóban kuporgó csikket és a maró füstöt, hogy az ismétléssel mintegy beleivódik az agyunkba a dohányzás mikéntje. Talán ez meg pont az ellenkező hatást váltja ki. Napok óta az motoszkál a fejemben, hogy milyen lenne megint rágyújtani. Na pedig teljesen világosan tudom, hogy nem fogok, de érzem a reklámok agymosó hatását és nem viccelek. Vannak továbbá balesetmegelőző hirdetések is, amikor egy autóvezető nem tekint körbe elég figyelmesen és csattan a szélvédőjén egy motoros. Aztán jön a felhívás, hogy nézz körül rendesen! Uhh. Így kell elültetni az autóvezetési fóbiát csíráztatásra. Vagy?

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Mi ez?

You are currently reading 16/03/2009 – TNTR at szalonnacukor.

Meta

%d blogger ezt kedveli: