Március idusán

március 13, 2009 § Hozzászólás

Amíg Magyarhonban a kokárdás ünnep lesz, addig itt Londonban az Írek és az Írszívüek ünnepelnek talpig zöldben és lóherében. A hivatalos St. Patrick’s Day március 17-én van, de mivel itt a vasárnap közel, el lehet kezdeni már az ünneplést. Az egésznek úgy is az a kötelező vége, hogy meg kell látogatni egy ír pubot.

stpatrick_logo Vasárnap London belvárosában lesz egy nagy felvonulás a Piccadillytől kezdődően, erősen vágyakozom oda, talán sikerül elcsípni valami érdekességet. Most úgy tervezem, hogy a Trafalgar térre megyek, elcsípek talán egy magaslati pontot és megvárom a menet elhaladását. Vagy persze majd lesz, ahogy alakul.

Találtam egy jópofa térképet, bele is rajzoltam a prospektus által megadott útvonalat. A képen a sok zöld közepén van egy kerek bigyó, mellette egy ház, na aza Buckingham palota, ami kifejezetten csakis a tévében és a képeslapokon impozáns. Élőben erősen pókhálósnak és kicsinek tűnik. A kép jobb alsó sarkában látszik egy híd és mellette egy torony, az a Big Ben és élőben egészen normálisnak tűnik, bár a kivilágítása az én ízlésemnek és a pesti parádéhoz szokott szememnek satnya. Azért erősen örülök, hogy láthattam és láthatom.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Mi ez?

You are currently reading Március idusán at szalonnacukor.

Meta

%d blogger ezt kedveli: