Csaka Muffin – Saga

Wingmaster ebédidején túl… akkor lássuk a Csütörtöki Nagy Túrós kalandot!

Valahol egy réges-régi galaxisban… nálunk mindig így kezdődik. Jobbra a mosogató, oda már az optika sem fért be. Lent itt meg a hozzávalók, amikor még nem voltak benne.
kimg_6048
Itt már benne vannak, plusz a kockatúró, az informatikusok szeretni fogják.
kimg_6049Igen, az internetről letöltött receptekkel általában az a baj, hogy nehéz megbízhatót találni közöttük pontos összetételre, a khm, konyhaszűz delikvensek legtöbbször pórul járnak. Mivel a muffsütés nálam is egy új terület, így aztán a nagybátorságot kellett nagykanállal adagolni. Persze a nagy lendületben az egész adag túró a tálba borult, naná, hogy a duplája a leíráshoz képest. Amikor már láncfűrésszel lehetett csak keverni, rágondoltam, megkettőzöm hát a mennyiséget a többiből és akkor úgy majd jó lesz. Aham. És akkor meg a tál lett kicsi.
kimg_6051A zújhelyi sütkérezések közepette annyira beleszerettem a reszelt fekete csokiba, ami megmákosodik szépen a muffinban sütéskor, hogy most sem maradhatott ki. Hiába túrós a recept…kimg_6052 Hát jó, elég már a kavarásból, elő a formát és irány a sütő! A sütési időt mindig olyan nagyonsehogy adják meg a receptekben, a minike rutinomból a múlt hétről azért már annyit kamatoztattam, hogy kétszerezem a perceket és figyelem a sütőbeli eseményeket. És lőn, színre is, állagra is jó lett, szét sem vált és szét sem sült. Nade.
Lett fogókája. Éppen egy telefonos megbeszélés közepében voltam, amikor megpillantottam, hogy a bigyók mind sapkásodtak a formában, és mindegyiknek jobbra dőlt a csákója. Barátosnéi megjegyzés alapján mert én ilyen sedre vagyok, de különben neki is szokott olyan lenni. Hmm. Ez igaz. Meg az is, hogy a sütőajtót rendesen be kell nyomni a helyére, mert különben huzat lesz a légkeverés közben. Ehhe. Na lám csak, ilyen lett a premier. kimg_6053 Ízre még jobb. kimg_6056És most gyorsan küldök egy-két érintettnek ebből a képből egyet levélben, hogy hadd legyen kellemes ebédutánjuk. Illetve szánom ezt vacsora előtti ijesztgetésnek.

Közzétéve: Meta Hari

hmmm

Csaka Muffin – Saga” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Azt meg hűha és asszangya!!! :-))) Kár, hogy nem kóstolhattam meg!! (elöbb bejött a kívánság, hát most is :-))))

    Gondoltál már arra, hogy fotókkal illusztrált, főző blogot csinálj… abszolút házi hangulattal? Így akár fel lehet dobni egy halom receptet, lehet ötletelni, kísérletezni újakon… csak egy ötlet volt! Ránézésre nagyon finom Muffint csináltál, már ezért 5 pontra értékelem a süteményt!

  2. Bizonytalan ideig tilos az á.. a konyhánkban, aztán meg elhúzom a kondenzcsíkom, így más kompenzálást kell kitalálni :) Képes konyhai kezdeményezés már volt egyszer, de robin food meghalt idő- és alkalomhiányban, no majd ha átváltok endless energy üzemmódba, kívánságod második narancsot kap :))
    Illetve mi újság a S-Alfával? ‘Ő’ is tudna közel kerülni konyhai művekhez, nem?

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .