Csaka Muffin

február 18, 2009 § 2 hozzászólás

Tisztára olyan a helyzet, mint a repdalokban, monoton megmondás és semmi dallam, szótagos ismétlések és hö a végén. Merthogy most olyan a konyhánk, hogy van benne légkeveréses sütő. Hely az nincs sok, de a sütő az jó, jó nagy. Továbbá hosszú hónapokkal ezelőtt gazdája lettem egy rózsaszínű teflonnájlon anyagú sütőnek, amelyben van hét lyuk. Ehhe, mint a sárkány, csak ez lent van.
Tisztára olyan a kiinduló helyzet, mint a színpadi pisztoly… szóba került, el kell hát sülnie… meg kell hát sülnie annak a hétnek… az egystálételes szakácskönyvben találunk is viszonylag érthető elméleti leírást ehhez a – gyakorlatilag rém egyszerű – keveréshez, kihagyjuk belőle a banánt, teszünk helyette cseresznyekompótot, kihagyjuk belőle a habot, teszünk helyette reszelt fekete csokit és harminc perc múlva jobb, mint az eredeti.
Naná, hogy tisztára az a helyzet, hogy kell további hetet is sütni.
A tegnapi gyereknézéshez vittem almás ízű csokis muffint. Jobb íze volt, mint kinézete – ez gyakorlandó feladat.
A tegnapi rákérdezés, amikor a ‘milyen muffint szeretsz’ kérdésre nem volt elfogadható a ‘mert milyen van’ viszontkérdés, tehát színvallás következett, a rákérdezés eredménye túrós lett.
Ma este akkor sütés, tisztára olyan a konyha, mint egy köcsögkirakat, mindenhol edények (1.5 négyzetméter) és hozzávalók. Holnap premier.
Csaka muffin sül a sütőben, állandó ismétlés, kell még egy 10-es kulcs a mosógép dobrögzítő csavarjai ellen, kell még egy offline londontérkép, meg egy alapos rendrakás a göncök között, nem találom a britféle dugaszt a konnektorokhoz.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Mi ez?

You are currently reading Csaka Muffin at szalonnacukor.

Meta

%d blogger ezt kedveli: