Nettelenség idejére

február 2, 2009 § 2 hozzászólás

kaukazusi_fogoly_filmplakat keletazkelet_borito csakszexesmassemmi_borito

Az első film igazi mozi volt, nagybetűs, keményszékes, feliratos. (Sergej Bodrov: A kaukázusi fogoly) Az élményhez hozzá tartozik a film gyönyörű fényképezése, az elrepülő madárlátta képekkel már megint elvarázsoltak, holott a történet elég zord, emberrablás, háború. Sikerült az egészet annyira napfényesnek ábrázolni, amennyire csak lehet, benne voltak azok a nézések, amelyekből – például – megérthetjük az aggódó anyát, akinek a fia senyved, vagy a fiáért mindenre képes apa köpenysuhogásából megérthetjük a kérlelhetetlenséget. Itt ebben a világban nincsen józan ész, ami nekünk nyugatiaknak olyannyira természetes, itt hit van, hiedelem, szokások és közösség. Az ember saját fájdalma mindezek után jöhet csak, előbbre helyezni érdekeket csak ritkán lehet, akkor sincs sok értelme.

A második dvd-n volt, sokadjára, de az a szöveg még mindig megnevettet… paki ákcentus angolföldön, bájos kurvázás és a fiúk kalandjai… ehh, jobban kelet ez, mint Kusturica. (Damien O’Donell: A Kelet az kelet)

A harmadik pedig egy először fél füllel nézett film a tévében, aztán a vicces beszólások és a bonyolódások miatt már képernyőre szögezve volt, a befejezés után még jött egy kicsi rekeszizom-lazítás, majd egy majdnemfutás az éjszakai busz után. (Goda Krisztina: Csak szex és más semmi)

Egyelőre.

Reklámok

  • bluemoon szerint:

    Na jó, megbocsátok.:)
    Látom nem lazsáltál az elmúlt héten, csak nem látszottál ki a dobozok közül. Azért, ha rend lesz csinálj egy tisztességes “most rend van és tisztaság ” fényképet, hadd lássuk mi is, és szép emlék lesz ez. (Amikor beköltöztem Erzsébetre én is csináltam, és nagyon elégedett voltam velem. Azóta is csak azt mutogatom.)

  • s@só szerint:

    Azt a harmadikat én is félidőtájt, amikor már bonyolódott kissé a “drámaifeszültség” bekapcsolódva és odafektetve ismét megnéztem. Jó kis magyar mozi. Nekem teccős… szeretem az ilyesmiket, mert igazán semmiről nem szól, csak szexről. És. Közben egy akkora pofonsorozat eldurran benne mindenkinek :) És Ali a török, meg a hepiend a végén, ahogy énekelt a csajszi… hát az beszarás :)))) Na szóval lényegre török – térek. Sokkal jobb egy ilyen langy szexi filmecske, mint a depresszív gazdasági fenyegetettségről agyalni. Az ifjúság úgyis annyira múlandó…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Mi ez?

You are currently reading Nettelenség idejére at szalonnacukor.

Meta

%d blogger ezt kedveli: