Namost egy újévi fogadalom

január 23, 2009 § Hozzászólás

ami lehetne akár újéleti fogadalom is, de mindenképpen arról szól, hogy keddtől új hobbit, szokást, szívszerelmet, életformát kezdek és pokolba a régivel, nincs több könyvvásárlás. Lesz helyette mákfelezés. Vagy mindegy mi, csak kicsi legyen a hobbi tárgya és könnyű.

Közben találtam a szakácskönyv-részlegben egy borítótalan váncza-tortáskönyvet, ezerkilencszáz-középvalahányban kiadva, csak tudnám ki és mikor csempészte ezt oda, le kellett ülnöm portalanítani.

Közben a winamp rádiói közül szól a radio.mojo – blues megy, abból a kockásinges-farmeros típusból, és legalább ötször volt Koko Taylor, hihetetlen. Ráadásul Keb Mo is.. uhh. Az aprófecniktől való megszabaduláshoz kellő hangulat.

Nemközben, hanem még előtte – a tej. Mindig probléma, mindig elfogy. Marad a gyehenna-tea.

*

Pedig most jó. Mindenhol van minden, asztalon imbolygó könyvhegyek, polcon folyásnak induló papírok, fotelon cédék, a kartonok között már csak egy keskeny folyosó van és orrbirizga porszag. Mint egy odú, az ágyon ledobált ruhák, a szoba pontosan ugyanilyen, ferdére elhúzott matracok és üres szekrény. Ajtaja leng. Kávésbögrék a dobozokon, szatyrok, satöbbi. Mint egy odú. A ruhaszárító lesz még kérdéses, vajon adjak a mosógépnek enni, vagy majd egyszer máskor. Furcsállom nagyon, hogy az ittlakás négy éve alatt talán most a legotthonosabb a bérlemény. Így, mint egy… mint ahová bomba.

Ahh, tizenhároméves kifejezéssel jellemezve: majomfészek.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Mi ez?

You are currently reading Namost egy újévi fogadalom at szalonnacukor.

Meta

%d blogger ezt kedveli: