Ez a divat 2008

január 11, 2009 § Hozzászólás

galeria_nok1 A január eleje úgy látszik, mozikban telik el. A második film akart lenni igazából ez a film (The Women, 2008), ám egy műsorújság-baki miatt inkább az először látott Vicky Cristina Barcelona lett meg kétszer. Végül összejött, hogy megnézzük, szigorú csajtársaság és kellően penge nyelvvel.

Tiszta volt már az elején, hogy ez egy vígjáték lesz, erős karikatúra meg visszavágás a Szex és New York-ra, de hogy a közepe után elkezdtem a fejemet fogni, mert lassan már az összes klisé elfogyott, amit a nőkről leírtak/megfilmeztek ámerikában, de a film vége még messze, messze… egy-két laposabb rész (illetve nemcsak lapos, de harsányan nyávogó is) a közepén elvitte a kezdeti vicces hangulatot és hiába, megtört a varázs. Azért az egymást ekéző beszólások jók voltak, szó ami szó. A csúcspont a plasztikai sebészet lábadozó pácienseivel alakított jelenet volt.

Itt egy részlet a film leírásából: “a hölgyek benne önző karrierista dögök, minden évben egy-egy gyermeket potyogtató htb-k, szívtelen ribancok, akik természetesen kizárólag a pénz miatt ragadják el egy családtól a ház urát, vagy kőkemény leszbikusok.” Utólag teljesen igaznak találom, mégse tudom teljesen a helyére tenni, karikatúrának túl kevés, vígjátéknak túl sablonos, dokunak meg – mintha túl igaz lenne. Egyik karakter sem szerethető, csak a teljesen kívülálló pozícióját hagyta meg nekem nézőnek a rendező – és talán még ebben is túlzott.

Aztán a film után el kellett menni a mellékes helyiségbe, ahol is. Volt sor a fülkék előtt, teljesen érthető, este nyolc, csúcsidő. Mögénk került egy csaj, aki nem hitt a szemének és szörnyűlködött feszt. Akkora affektálással adta elő magát, hogy még röhögni is elfelejtettem, csak lestem ki a fejemből, ó, hát ez a csaj nem a filmből jött? Na tessék, akkor tehát mégiscsak dokumentumfilmet láttunk a vásznon, én marha meg még azt hittem, vicc az egész.

Most már teljesen ufónak érzem magam, méghozzá deviáns ufónak. Ennyi nő között…

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Mi ez?

You are currently reading Ez a divat 2008 at szalonnacukor.

Meta

%d blogger ezt kedveli: