Karácsonyi utak 3

december 28, 2008 § 1 hozzászólás

Illetve egy karácsonyi életút röviden, házilagos képekkel, csak azért, hogy kívánhassak mégiscsak bádog károlycsont. Erőltetetten vicceskedő történet következik, amolyan virtuális Bilagit.

Az első képen a tojásgép látható – akinek a normális élete egyszer csak véget ér.

szarnyas_nulladik_verzioszarnyas-fejvadaszKis idő múlva elérkezik a szárnyas fejvadász. A képen egy nagyon régi dizájn egy kis csücske fedezhető fel, jaffa-szörp volt az üvegben, a szódáspalack pedig mintha most esett volna le a múzeumkredencről. Kétpatronos verzió, szigorúan a legveszélyesebb változatban kék.

A harmadik képen egy kis pihenés látható. Normális hétvégi napokon a sütemény mindig az ebéd végén következik el – végül is a család általában normális -, de most a nagy zöld ünnepre való tekintettel az ételkészítésben felmerül aprócska torlódás miatt a diós torta előbb készült el. Előbb is lehetett kóstolgatni! Illetve puhult még egy kicsit, a vajas töltőkrém pedig olvadt. Később még nagy szerepet kapnak a szeletek, de akkor már tényleg a jogos helyén szerepel a menüsorban.

tesztaagak

No akkor most már nincs kegyelem!

szarnyas
Bádog… ekkor terült el mindenki arcán egy zsíros szusszanás, még egy kis torta, jaffa vagy fröccs, kinek-kinek joga szerint és kész.
vegsoszarnyas
Ebben az évben is eljött az a pillanat, amikor már minden trakta kínzásnak számít, zörögtek a szódabikarbónás tasakok és állt a nézés a levegőben. Kis esti séta. Jajj, aztán lesz holnap.

Még később, amikor már Pest felé robogott a nagytáska, valami renitens illat kezdett el mocorogni a vonaton… o-ó… sülthús… aj aj. Még szerencse, hogy a vonatos fűtés az olyan végletes, lefelé irdatlan, most meg lehelésre volt fűtés, átlagban pontjó, nna, legalább a hús nem dobta rá a levét a tésztára. Megkönnyebülő halk kuncogás most, aztán egy nagy sóhaj, az itteni hűtőben viszont kidurrant a hajfestékes doboz és tiszta rózsaszínű kulimász az összes rács, polc, tojástartó. Kellemes vasárnap lesz reggel. Vagy inkább éppen ezért keljek fel délben? – költői kérdés ez, meg az is, hogy minek kellett azt pont odarakni, nem is érdemes válaszolni, lesz inkább sika, cián, stb. Végső konklúzió: azt hiszem, a legjobban a kövér tyúk járt.

*
késői ráismerés
update 2008.12.28.
HOGY EZ TAVALY PONTOSAN UGYANILYEN VOLT – és már akkor mocorgott belül valami, hogy ez bizony nem fog megváltozni sohasem és hogy ez jó-e vagy sem… minden évben más megítélés alá esik. Hogy a vicceim is ismétlődnek…pfff.

Reklámok

§ Egy hozzászólás ehhez: Karácsonyi utak 3

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Mi ez?

You are currently reading Karácsonyi utak 3 at szalonnacukor.

Meta

%d blogger ezt kedveli: