Miért kell a jósnőhöz bejelentkezni? Nem tudja, hogy jövök?!

december 10, 2008 § Hozzászólás

Továbbá a zinternet is csúcsformában, a következő meghökkentő párosítás az inforádió honlapján van. A hír és a közbeékelt reklámdoboz szövege kissé morbid kölcsönhatásban ugrott elő.

“Lefejezések, utcai gyilkosságok, kórházi kivégzések – ez jellemezte már eddig is az idén különösen súlyossá vált drogháborút Mexikóban.” És a reklám szövege: “Ez kihagyhatatlan, Nyuszómuszó.” (http://inforadio.hu/hir/kulfold/hir-244421).

Reggel a megállóba begördül egy nagyon új és nagyon csillogós Trollino, minden lámpája felkapcsolva, a kijelő ledjei is sárga fénnyel ontották a karácsonyfa-hasonlatot, ám volt egy aprócska oda nem illő részlet. Az ablakban ugyanis ott virított egy szürke műanyag tábla, a buszokon közismert, ezen pedig ott a felirat:

74 Trolipótló járat.

Hasonló annamáriák voltak számosak a munkanap folyamán, igazán nem lógott ki a szokásos nájlon-bénázás a nap stílusából, ezeket leírni viszont már csak szóismétlés. Kevés az igazi inspiráló befejezett mondat, aztán hogy a nap vége kellően ólomgolyóba legyen öntve, kis meglepetés ért a nyár végi kórházazás végkifejleteként. Mérgesmókus módjára keringtem a sötétedő ég alatt, na most micsinájjak, micsinájjak, aztán ahogy hűlt a pánik, megjött a gondolat, hát van szemközt egy kórház, ott lehet mutatni, kérdezni, vésztartalék másnap konzultálni. A megoldás egyelőre folyamatban.

Még később jött a még húzósabb felfedezés, a gázfűtés nem egy főnyeremény, a főbérlő legombolt egy tetemes összeget a havi gázszámlánkra, hát tiszta szerencse, hogy nem voltam akkor ott, ő is tetemes lett volna.

Aztán lerogyok ide, hogy na most aztán már szétcsapok a levelezőben a gyülekező válaszolatlanok között, erre itt ez az idióta reklámos hír, kész, ezt már nem akarom, neeem. A reklámbeli megszólítástól (lépten-nyomon üldözi ez a gyanútlan ént) amúgy is heveny szőrfelállásom van, megspékelve vinnyogó hangokkal, ha éppen a magyar királyi egyesen adják le és előtte benyomták azt a szignálszerű fehérlófia-zenét, ami annyira antimodern zsákszar, hogy nincs is rá kifejezés. Szerintem.

Most olyan nagyon jót tenne egy egész napos áram- és hószünet, ami a hirtelen leesett háromméteres hav miatt. És köteleznék mindenkit a felhőnézésre.

Az állapot – szerda lévén – csak fokozódni fog, sajnos, ez nem jóslás, bár az is jó lenne. Vagy tudni, hogy hol van a jövő és mekkora.

Pff. Legalább a gyehenna tea jó volt délután, talpig átmelegített és torokból égetett. De csak az igazi gyömbértea, a wick végű márka termékei halvány utánzatok csak, se a kanalat nem marta széjjel, se a bögrét nem zománcozta le, így tényleg reszelt gyömbér lesz a következő teám. Remélem, legközelebb nem a kávémba lógatom bele félmozdulatos hirtelenség után a filtert.

Megint eszembe jut a délután, hogy hát miből vérzek, ha nincs már ott semmi, talán pszichés az indíttatás? Képtelen vagyok most leszakadni a témáról, nagyon rossz, hogy még egy sima kijelentő mondat se tákolódik össze, csak valami nagy erdeje van a félig kérdő és a namostmilesz mondatoknak. Rég volt ilyen teszetosza toporgás, talán egyet tehetek, alszom rá egyet, holnapra biztosan jön valami mentő ötlet, ez az utolsó halam. Nem sajnálkozás-hal, hanem egy jó dagadt lazac, amit majd a később elkövetkező végkifejlet megoldásának örömére fogok megenni, jól.

Tök fura duma megy most belül, szerintem veszekszik a földhözragadt énem valamelyik másikkal. Szerintem azért még nincsen gáz odabent, meg hát a hangok is ezt mondták – nemigaz, nemigaz, írói túlzás -, talán az alvás és a szoba jótét sötét megjavít jeee jaaa

Aha, névnapi köszöntés, pia, persze :)))

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Mi ez?

You are currently reading Miért kell a jósnőhöz bejelentkezni? Nem tudja, hogy jövök?! at szalonnacukor.

Meta

%d blogger ezt kedveli: