Fix it

október 15, 2008 § 7 hozzászólás

Ma este jöttem rá a hazafelé tartó vonaton, hogy pontosan mi is az, ami miatt alig három nap alatt csavart szivaccsá váltam. Másfél méterről jön a Téma, a mindenki szidása és a folyamatos panaszkodás arról, hogy az élet egy fekália és mások milyen agyatlanok. Folyamatosan akad valami minősítenivaló, leszólandó és folyamatosan van olyan ember (persze, a Másik), aki nem jó, nem elég jó, rosszakaró és félnivaló. Reggel még próbáltam vicceskedni, de hatástalan volt, egyetlen vidámmá vált mondat szaladt bele a levegőbe, az is önminősítő lehülyézés volt. De mi röhögtünk és sokkal később esett le, hogy na pont ezt nem kellett volna. Viszont teljesen mindegy, hogyan reagálunk, mert a panaszáradat akkor is elindul, ha együttérző sajnálkozást fejezünk ki és akkor is, ha tömör nyugtázó mondat a válasz, jajténylegdemilyenszarez.

Aztán az osztályon kívüli cimborázás tilalma. Meg a hátamögötti leszólás. (Tényleg néha sajnálom, már majdnem teljesen egészen el is intézem helyette az elintéznivalókat, azután mindig kiugrik a zsákszög a napvilágra. Ezért próbálom nagyon néhásítani ezeket az eseteket. Ha összeszámolom, tényleg történtek dolgok, amelyeket nehéz megélni, viszont az a hozzáállás, hogy a világból csakis a rettenetet és az ártást lehet észrevenni, egyszerűen egészségtelenül leépítő.)

Szummáját nézem a napnak és egy plusz vérnyomáscsökkentő tabletta után azt mondom, hogy nem horpasztom be az asztalt, nem csapkodom az ajtót, nem használok csúnya szavakat és megpróbálom kitámasztani valahogy a kuktagombot a fejgőz elől, DE ha még egy ilyen napot végig kell csinálni, akkor BIZISTEN előkapom az ezüst széles ragasztószalagot és ráröpülés után ragasztok. Talán lesz enyhítő körülmény, de ha nem, hát az se baj. Ez volt az utolsó előtti centi.

Ráadásnak még ott van, hogy most kevesebb hivatalosan a munkám és gyakorlatilag akkor lesz több, ha a szemközti asztalról kezdenek átpöccenni a napi ügyek. A többi időben menekülés és álcamondatok vannak, de már észrevettem, hogy ha csak bólogatok a szemből jövő áradatra, már akkor is teljesen rám ragad a stílus. A hab az egészen, hogy elmenekülni tilos és válaszolni kell.

És most fantomul fájnak azok a részeim, amiket otthagytam szemközt a kórházi dokinak. Pont úgy, mint a nyár elején.

Uhhh, még mindig billeg a kuktagomb, hihetetlen.

Reklámok

 • bluemoon szerint:

  Ajaj… ideje lenne átülni valahova máshova.
  Ha már muszály válaszolni, akkor nem mondhatnád meg neki, hogy szerinted egy szerencsétlen megkeseredett frusztrált p. foglalkozik csak ilyen dolgokkal, és látja csak ilyen feketén a világot.
  Vagy egy mp3 lejátszó nem segítene a dolgon?:-)
  De már csak a péntek, ami hátra van. Aztán szombat!

 • Meta Hari szerint:

  Hajjajj, az mp3-ast már megpróbáltuk, attól még a főnök főnöke is vért hányt, hogy mit képzelünk… rádiózni nyista, a klíma beszart, permanens 29 fok van az irodában, zokszigén fél kettőre elfogy és a neon vibrál, mert a körülöttünk lévő háromfázisú munkagépek mozgatják a hálózatot. Ma kimentem a dohányoldába az udvarra, jé, ott volt napfény, levegő, szellő… szinte megváltás a rágyújtás. Persze nem tettem, csak kint voltam. Szerencsésségemre nekem nem szólt most senki, de a kolléganő kapott már két mondatos mellék-beszélgetésért fejmosást. Aztán más napokon meg szinte mindent szabad… időjárás-migrén-ciklus-függés ez, ja meg még tegnapelőtt telihold…
  Ha ki kellene találni körülményeket, talán csak Stephen King tudná felülmúlni, a Tortúra c. könyvében megmutatta :)
  További szerencsésségünk, hogy mostanában nagyon elszaporodtak a mítingek és akkor legalább fél-háromnegyed óráig csönd van és akkor bandázunk ezerrel :))

 • bluemoon szerint:

  És akkor csak a sima viasz füldugó?:-))) A nagyothallás nem munkahelyi alkalmatlansági tényező nem?

  Vagy ezt a nagyon kedves kolleginát nem kéne behapsiztatni, methogy valami ilyetén kúra biztosan jól jönne neki. (Az ilyen világfájdalmak az apenia dolorosa velejárói szoktak lenni.)

 • Meta Hari szerint:

  ihajja, mindjárt első kekec kérdésem, hogy van olyan hapsi, akit ezt a világfájdalom lendületbe hoz :)) vagy inkább befizetné a lank-adót, csak ne kelljen hallgatnia?
  végül is ez egy olyan probléma, amelynek mi külső szereplői vagyunk és az igazi okokra nem nagyon tudunk hatással lenni, hát evvan és egy egészséges határt kell húzni, mert.

 • bluemoon szerint:

  :) mindenki tetszik valakinek :-)

  Össze van pakolva? igazolvány, készpénz, bankkártya, telefon, fényképező, memória kártyák, töltők?
  Jó időt, jó utat. És Olaszországban is vannak net-cafék. Csak mondom. :-)

 • Meta Hari szerint:

  Minden jókívánságot beletettem a zsebembe, köszönöm szépen, málha rendben.
  Az úti társaságot és a vezetőt ismerve, továbbá a program sűrűsége miatt a net-café mint kommunikációs csatorna kilőve, sajnos most nyolc napig netnyet. Esetleg küldök lapot :)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Mi ez?

You are currently reading Fix it at szalonnacukor.

Meta

%d blogger ezt kedveli: