Van valami a levegőben

szeptember 3, 2008 § Hozzászólás

Még az olvasás sem olyan, mint régen. Még a kettővel múlt vasárnap este kezdtem bele a Katalin utcába, nemrég befejeztem, azután Az őz jött, szintén Szabó Magda, de valahogy egyáltalán nem találom a helyüket, nehezen tudom a mondatok fonalát gombolyítani, elakadok, forgolódok az ágyon, sehogyse haladnak a történetek előre. Olyan fura. Mintha csak nyűg lenne, belefogok még egy másik könyvbe is, az az új Ken Follett, de ott se nagyon köt a lapok közé a betűsereg.

Máskor általában simán kardozom magam előre a betűk között, hát most elért a végzet, úgy látom.

Próbálom felfejteni a Katalin utcai szereplők lelkét, karakterét, de de de. Fogalmam sincs, hogy jól értettem-e az író akaratát, a bemutatását, valahogy nincs meg egy kapocs, most olyan feleslegesen túlbonyolítottnak tűnnek a lelkis válságok a történetben. Nna, tehát akkor majd vissza kell erre térni, azt hiszem, jobb lesz egy kis nyugvás. Az őz-ben szintén így kezdődik minden, monológ, nyűglődés, ehh, le kell ezt is tennem. Valószínű, semmi köze ennek Szabó Magdához, csakis a mostani valamihez, ami a  levegőben van.

A legutolsó mondatok egyike azért elég erősen benne maradt a levegőben (a Katalin utcából).

Mindenkinek csak egyvalaki jut, akinek a nevét elkiálthatja a halál pillanatában.

Leslattyogtam a szemközti könyvtárba, ott is álmos unalom és meleg volt, semmi új nincs azon a polcon, ahol pedig szokott lenni, most volt a nagy nyári szünetnek vége, mégse. Talán majd később lesz érdekes újdonság, a napozószék-stíluson kívül is. Legizgalmasabbnak amúgy is most csak a Móra levelek könyve számít, az meg olasz téma, már majdnem túlzásba is eshet…

Lehet, hogy az lesz a megoldás, hogy újra veszem Urit egy kicsit és molyolok a kedvenc részekkel újra. Talán csak be kell fejezni az emésztést… Emlékszem, volt így Hamvas Béla után is, egyszerűen semmi nem volt jó utána.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Mi ez?

You are currently reading Van valami a levegőben at szalonnacukor.

Meta

%d blogger ezt kedveli: