Power of Yellow

április 29, 2008 § Hozzászólás

Nájlon rinya. Hamarosan nemet váltok, már látszik, mindig kiszámolom, hogy még mennyi napot kell centivágással tölteni, a háromnegyedénél jön valami reménysugár, a négyötödénél kiderül, hogy az mézesmadzag, fekete gödör, újabb határidő. Közben minden más csak robot.

Szakmai véleményem lehetne kicsit bővebb is, talán másképpen alakulhatna minden, de már nincs vesztenivaló semmi sem. A “zsák szar” kifejezés ma nagyon pörgött, vállalatirányítási informatikai rendszerről volt szó, valamint másik napszava is adódott, a vállról indítható címkenyomtató készülék, mint minden ellenőrzési adminisztráció megoldási kulcsa, ellenőrzési check-list, check-list ellenőrző címke és címkeellenőrzési aláírás. Nno. Fantasztikus ez a globális piac és a globális világműveltség! Olvasni, olvasni, olvasni… tudom, Lenin egy nagy fantaszta volt, de most az egyszer beletrafált.

Ja különben dolgozni kell, mint…

*

ha nem jönnék vissza, feladtam.

*

update 04.30. péntek 15:15 – alaposan meglepődtem a stíluson, ahogyan az események történtek. Kollégáktól első kézből jöttek a hírek, tízkor megjelenés a hr-en, ott arcukba bele, hogy most vége, másnap már nem kell jönni, lehet akkor rögtön hazamenni. Derült égből villám, csak más, lengett a lapát és még mindig benne van a levegőben, hogy vannak a listán számosan. Az elmúlt hónapokat végignézve és az előszeleket érezve, hm, nem ördögafalra, de nem tudok másra gondolni, nálunk még nem volt ez, szinte minden osztályon meg igen. Alaposan romlik a közhangulat, a kommunikáció sikerességét kérik rajtunk számon, aztán tessék, a hr egyszercsak hátulról mellbe és szembe meg széles vigyor és bratyi. Hm. Pedig a biológia órákon azt mondta a tanár, a gerinc szükséges életfeltétel. Hm. Ismét egy gondolkodnivaló. Az agyról már bebizonyosodott, hogy nem az, hát akkor most már hívhatjuk a hr-t hű rettenetesnek.

*

Visszanézve a napjaimat, az elmúlt két év besüríthető a mellékelt ábrába. Egészen eddig azt gondoltam, hogy ha megcsinálom a munkát és éjt nappallá ha szükséges, akkor az hasznos lesz és eredményes. Egyre vénülő fejemmel be kell látnom, ez nem így van, ez a fajta munka nem kifizetődő és nem hagyják, hogy jó érzések kapcsolódjanak hozzá. Most már azt gondolom, szükséges rossz, amiért adnak valamennyi pénzt, persze nőknek még ennél is 20 %-kal kevesebbet, aztán majd lesz valahogy. Oké, lúzer-rinya ez, a nemsikeres ember alkalmazott, a sikeres meg vállalkozó. Egyetlen mentséget tudok csak felhozni, ez valahol ott halványkodik a becsület mellett a polcon, végül is döntenem kell, éhgyomor és nyugodt alvás, vagy pedig siker, karrier, menedzser.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Mi ez?

You are currently reading Power of Yellow at szalonnacukor.

Meta

%d blogger ezt kedveli: